Ο 58χρονος Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλασίου, έφερε το κίνημα “Black Lives Matter”, έξω απ’ το Trump Tower, στην Πέμπτη Λεωφόρο γράφοντας ακόμη ένα επεισόδιο στην κόντρα των δύο αντρών.

Ο Μπιλ ντε Μπλασίου, με το σύνθημα “Πρώτα οι εργαζόμενοι”,  θέτει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικάνικες εκλογές του 2020, και γίνεται ο 24ος Δημοκρατικός που επιδιώκει τα πάρει το χρίσμα του κόμματος.

“Γνωρίζω από καιρό τον Τραμπ, είναι νταής. Δεν είναι είδηση για εμένα ή για κανέναν εδώ και ξέρω πώς να αναμετρηθώ μαζί του. Μην υποχωρείτε μπροστά σ’ έναν νταή. Αντιμετωπίστε τον”.

Σε μια μάλλον κίνηση εντυπωσιασμού με έναν σημαντικό ωστόσο συμβολισμό, το έντονο κίτρινο χρώμα “παλεύει” στην άσφαλτο με το κόκκινο αίμα που έχουν ποτίσει αδικοχαμένοι Αφροαμερικανοί.

“Η πόλη μας δεν ζωγραφίζει απλώς τα λόγια στην Fifth Avenue. Είμαστε αφοσιωμένοι στο νόημα του μηνύματος”.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

An activist stands near a newly painted Black Lives Matter mural outside of Trump Tower on Fifth Avenue in New York City. #blacklivesmatter #trumptower #mural #newyorkcity

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABC News (@abcnews) στις

Δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι που πανηγύρισαν κάθε στάλα της κίτρινης μπογιάς,  που άπλωσαν εργαζόμενοι του δήμου και ακτιβιστές,  χλευάζοντας τον Τραμπ.

Προφανώς, υπήρχαν και εκείνοι που διαφώνησαν με αυτή την πρωτοβουλία, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους και που μάλλον δεν θεωρούν πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να εκτελούνται δημόσια.

Η πόλη, αποτυπώνει τοιχογραφίες “Black Lives Matter” σε δρόμους του Brooklyn, στο Νησί Staten και στο Harlem και θα συνεχίσει να ζωγραφίζει και τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου. Ο Τραμπ, ο οποίος άλλαξε τη νόμιμη κατοικία του στη Φλόριντα από τη Νέα Υόρκη πέρυσι, εξέφρασε τον θυμό του για την τοιχογραφία στο Twitter: “Tο χρώμα δυσφημίζει την πολυτελή λεωφόρο”, προσθέτοντας ότι η πόλη πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

“Δεν υποτιμούμε τίποτα. Απελευθερώνουμε την Fifth Avenue”, απάντησε ο ντε Μπλασίου έξω από το Trump Tower. “Ποιος έχτισε αυτό το έθνος;”

Δεν ξέρουμε κατά πόσο σε ενδιαφέρει, οι δημοσκοπήσεις όμως δεν δίνουν και πολλές ελπίδες στον Μπιλ ντε Μπλασίου, ούτε καν στην πόλη του, παρόλο που επενδύει στην εισοδηματική ανισότητα και στο γεγονός ότι οι πλούσιοι διαρκώς γίνονται πλουσιότεροι, με τον Τραμπ να τον αποκαλεί συχνά πυκνά “ΝΟΥΜΕΡΟ”.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The newest #BlackLivesMatter mural in NYC, directly in front of Trump Tower in midtown. (????: Getty Images/ @entertainmenttonight) . . . #blacklivesmatter #equality #newyork #trumptower

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raul Manzano (@eiconthemove_) στις

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

You heard it best, live from the best city New York, you heard!!! Photo by @queenssmokernyc #NYC #blacklivesmatter #trumptower #newyorkcity #5thavenue

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just A Skilled Civilian???? (@hk_gametyme_25) στις