Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ προσωπικά δύσκολα νιώθω ότι το καλοκαίρι ήρθε, όταν είμαι στην πόλη. Ευτυχώς όμως που συχνά πυκνά ανεβαίνουμε στην ταράτσα της Κ. και καθόμαστε με τις ώρες στους υπέροχους καναπέδες της και μπροστά μας απλώνονται κάτω από τα πόδια μας τα φώτα της Αθήνας! Κάτι τέτοιες καλοκαιρινές νύχτες κάτι γίνεται και την αγαπάς αυτήν την πόλη.

Σε αυτήν την ταράτσα λοιπόν μπορούμε να περάσουμε μια βραδιά ολόκληρη συζητώντας για τα πάντα και γελώντας με την ψυχή μας. Με την ίδια ευκολία που θα διαφωνήσουμε με πάθος για τον αν ήταν τελικά καλός ή όχι ο τελευταίος κύκλος κάποιας σειράς, θα αρχίσουμε να ψάχνουμε στο YouΤube για καμένα βίντεος από τα 90s. Εκεί κοντά μας, θα βρισκόταν μια «αλεπού» δίνοντας την απαραίτητη μαγεία στη βραδιά.

Δεν μιλάω φυσικά για κανονική αλεπού. Αλλά για την αγαπημένη αλεπού του Μηλοκλέφτη. Αγαπημένη διότι, αφού πρώτα μας έμαθε ότι ο μηλίτης είναι το απόλυτο αλκοολούχο ποτό του καλοκαιριού, έρχεται τώρα και ανεβάζει στην ταράτσα μια νέα, καλοκαιρινή γεύση, τον Μηλοκλέφτη  με Κεράσι, για να τον μοιραστούμε με τους κολλητούς μας.

Μια άλλη φασούλα που παίζει, και που είναι επίσης αγαπημένη μου,  είναι όταν γινόμαστε με τους φίλους μου τουρίστες στην πόλη μας και βρισκόμαστε σε γειτονιές που δεν είχαμε βρεθεί ποτέ ή ανακαλύπτουμε γωνίες σε γειτονιές που υποτίθεται ότι ήδη γνωρίζαμε. Ακολουθούμε την αλεπού του Μηλοκλέφτη και εκείνη μας δείχνει τον δρόμο για “κρυφές” πλατείες, όμορφα πάρκα και ατέλειωτο street art το οποίο θα δώσει την απαραίτητη urban αισθητική στο Instagram feed μας. Μια τέτοια περιπλάνηση στην πόλη, με γέλια και χαμόγελα, συνοδεύεται από τη λαχτάρα για μια δροσιστική γεύση ενός φρουτένιου αλκοολούχου ποτού, όπως είναι αυτή του νέου Μηλοκλέφτη με κεράσιΗ αλεπού γίνεται ο καλύτερος συνοδοιπόρος που θα μπορούσε να έχει μια παρέα που αγαπά να ανακαλύπτει διαρκώς την πόλη και σκάει από περιέργεια για να μαθαίνει πρώτη “τι παίζει και πού” ώστε να  να μην μένει στα ίδια και τα ίδια. Άλλωστε και η ίδια η αλεπού του Μηλοκλέφτη δεν μένει ποτέ στάσιμη: κινείται διαρκώς στα στενά της πόλης και τη συναντάς παντού, σε παρκάκια, σε περίπτερα, σε μπαρ ακόμα και σε θερινά σινεμά.  

Δεν θα μπορούσα όμως να μην χρησιμοποιήσω δεδομένα και εμπεριστατωμένα στοιχεία προκειμένου να εξηγήσω γιατί ένας Μηλοκλέφτης με κεράσι δίνει γεύση στο καλοκαίρι της Αθήνας. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες έρευνες, στις οποίες πήραν μέρος οι κολλητοί μου, οι στιγμές με φίλους και ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗ με κεράσι φτιάχνουν τη διάθεσή σου, σε βοηθάνε να σκεφτείς τα πιο «ψαγμένα» λογοπαίγνια με τα οποία δεν θα γελάσει κανείς (αλλά, ξέρεις κάτι, δεν πειράζει καθόλου, εσύ γέλασες) και μετατρέπουν το άραγμα με τους φίλους σε πλατείες και πάρκα σε μια γευστική εμπειρία.

Οι ταράτσες, οι βόλτες σε γειτονιές που δεν γνωρίζω και το άραγμα σε πάρκα είναι το δικό μου αθηναϊκό καλοκαίρι. Αν πρέπει να μιλήσω για τη γεύση του, τότε το μόνο που έχω να κάνω είναι να ανοίξω έναν Μηλοκλέφτη με κεράσι.