Να ξεκαθαρίσουμε κάτι; Δεν είμαι της φάσης. Δεν είμαι “ηλεκτρονικός”. Είμαι τσίπουρο, μπαγλαμάς και Θανάσης ρε παιδί μου. Αλλά οι Chemical Brothers είναι Chemical Brothers. Ακόμη κι ο άσχετος πάει, γιατί αυτό το σόου δεν λέει να το χάσεις! Οπότε οπλίζομαι με λέξεις λοιπόν, φορτώνω εικόνες στο κεφάλι μου και ξεκινώ. ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ; ΤΙ ΖΗΣΑΜΕ;

Φώτα, ήχοι, χρώματα και το πάρτι μόλις ξεκίνησε. Δεν ξέρω αν έχεις ή όχι εκτίμηση στην ηλεκτρονική μουσική, όμως αν την κράζεις επειδή σου ‘ρχονται στο νου εικόνες από κλαμπάκια στην παραλιακής, ξέχνα το. Οι Brothers δεν είναι τύποι που γρατζουνάνε δίσκους, κι ούτε παίζουν με φώτα λέιζερ απ’ το περίπτερο. Αν τα “κλαμπάκια” μας είναι ωδείο, οι Brothers είναι Μέγαρο Μουσικής. Βασικά… η Metropolitan Opera!

 

Απ’ τα πρώτα λεπτά το καταλάβαινες πως η παράσταση έχει μεράκι, έχει όρεξη, πάνω απ’ όλα έχει όραμα. Οι οθόνες έπαιζαν με εικόνες, λάμψεις και πολύ (ΠΟΛΥ) καλοφτιαγμένο animation. Η σκηνή ισορροπούσε ανάμεσα στη φαντασμαγορία ενός μεγάλου κλαμπ της κεντρικής Ευρώπης, και τη φουτουριστική ατμόσφαιρα ενός “νέον” μέλλοντος από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Από πολύ πετυχημένη ταινία επιστημονικής φαντασίας, μάλιστα. Μοιραία έμπαινες κι εσύ στο τρυπάκι να συμμετάσχεις. Κι η εμπειρία… τα ‘σπασε!

Στο χώρο υπήρχε και το booth της Reebok Classic που έδινε βίντατζ ηλεκτρονικό αέρα στη φάση. Σαν παλιά τηλεόραση, από κείνες τις καλαίσθητες (σχεδόν έπιπλα!) που κάθε σπίτι είχε τη δεκαετία του ’90. Μια απίθανη ομάδα χορευτών με το Aztrek της Reebok Classic στα πόδια τους και τρομερές old school φιγούρες, σε προκαλούσαν να “βγεις” στην τηλεόραση του ’90 και να τσιμπήσεις ένα επικό βίνταζ βίντεο στο μέιλ σου. Για να μπορείς να λες μετά από χρόνια, “εγώ το ’90; Ήμουν στην τηλεόραση!”. Και να λες κι αλήθεια!

Όλη η φάση ήταν γεμάτη από 90s. Καταρχάς γιατί κυριαρχούσε ένας καλεσμένος που μας έρχεται απ’ το μακρινό 1993: τα παπούτσια Aztrek της Reebok Classic με το χαρακτηριστικό στυλάκι τους που τους δίνει την εξίσου χαρακτηριστική ταυτότητα εκείνης της εποχής. Εξελίχθηκαν βέβαια, είναι νέα, φέρνουν μαζί τους όλη την τεχνολογική ανάπτυξη στο χώρο του παπουτσιού, όμως παραμένουν κλασικά. Γιατί μαν, το κλασικό είναι πάντα εδώ. Είτε το εδώ είναι μέλλον, είτε παρελθόν, είτε μέλλον που μοιάζει παρελθόν.

Η hip fashion blogger Νάνσυ Σπαθή (η Nansoumou, ξέρεις) που ήταν εκεί, είπε: “Το live ήταν απλά εκπληκτικό, γεμάτο ενέργεια και απίστευτες μουσικές! Το vibe ήταν τόσο δυνατό που δεν σταματήσαμε να χορεύουμε όλη τη νύχτα! Όλα αυτά χάρη στο πιο cool και άνετο παπούτσι της φετινής σεζόν, το Aztrek από τη Reebok Classic!“. Αλλά κι ο Ορέστης Καρύδας που έζησε επίσης το 90s Aztrek allure, συμπλήρωσε: “Άψογη διοργάνωση, φουτουριστικό περιβάλλον όπου ήχος και εικόνα συναντήθηκαν, δυναμιτίζοντας τη βραδιά. Το old school high fashion μοντέλο Aztrek της Reebok Classic σε κάνει να μην θέλεις να σταματήσεις να χορεύεις ποτέ“. Τέλος, στο χώρο ήταν και η fashion designer Ευσταθία Τζόβα που είπε: “Back to the 90s all at once με Chemical Brothers και Aztrek! Ήταν μια καταπληκτική μουσική εμπειρία παρέα με τη Reebok Classicκαι το υπέροχο booth της“.

Όταν τελείωσε το live, ήξερα μια σειρά από πράγματα. Με πονούσαν τα μάτια, βούιζαν τ’ αυτιά μου, είχα ζηλέψει τους τύπους με τα βίντατζ αθλητικά παπούτσια τους και στάνταρ θα πήγαινα μια βόλτα για να πάρω τα καινούρια – παλιά – κλάσικ! Τα Aztrek που έρχονται με φόρα για να φέρουν 90s και ρετρό στιλ το φθινόπωρο/χειμώνα που έρχεται. Κι ενώ έχουν την απόλυτη απόδοση των Reebok sneakers (η μεγάλη σόλα και η τεχνολογία Hexalite παραμένουν), φέρνουν μαζί τους κι όλον το ρετρό αέρα (το λευκό πάνω μέρος, το logo σε μαύρο για να κάνει αντίθεση καθώς και οι ανακλαστικές 3Μ λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα) που τα κάνουν ένα κι ένα για βόλτες με στιλ. Μεσαία σόλα με κινούμενα πλαίσια και έντονα σχέδια στην εξωτερική σόλα συμπληρώνουν το look και εξασφαλίζουν ότι αυτό το off-road running παπούτσι είναι εδώ για να χαράξει τη δική του πορεία στον κόσμο του footwear. Και πας στους Chemical Brothers σου, κύριος!

Υ.Γ. Μάθε περισσότερα για το Aztrek OG στο http://fitness.reebok.gr/aztrek/ και αναζήτησε το στο www.reebok.com/gr και σε επιλεγμένα sneaker stores.