Γαλλική ταινία σε θερινό, ο πιο σύντομος ορισμός του καλοκαιρινού ραντεβού. Το Netflix έχει άπειρες ταινίες για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας στο πιο πριβέ και ρομαντικό (κλείσιμο ματιού) θερινό της πόλης. Ποτέ πριν το Netflix and chill δεν ήταν τόσο #διπλής. Πέντε ταινιάρες που α) δεν είναι χάσιμο χρόνου, β) θα εξασκήσεις τα γαλλικά σου και γ) θα δικαιολογήσουν τη συνδρομή γι αυτό το μήνα στο Netflix.

Κρυφή ταυτότητα

Η ηθική ενός πράκτορα ειδικών αποστολών δοκιμάζεται όταν διεισδύει σε ένα συνδικάτο εγκλήματος και έρχεται απροσδόκητα κοντά με τον μικρό γιο του αφεντικού. Ρεαλιστικό αστυνομικό θρίλερ με τον πρώην κασκαντέρ Αλμπάν Λενουάρ και τον πρώην ποδοσφαιριστή, Ερίκ Καντονά. Σε αυτό το θρίλερ έντονης δράσης, ένας πράκτορας των ειδικών επιχειρήσεων μπαίνει μυστικά σε μια εγκληματική οργάνωση και γίνεται απροσδόκητα φίλος με τον μικρό γιο του αφεντικού. H ιστορία είναι αρκετά συναρπαστική, παρόλο που δανείζεται τις ιδέες της από πολλά άλλα θρίλερ. Με καλές ερμηνείες από το καστ του, η ταινία οδηγεί το κοινό σε ένα βίαιο και αιματηρό ταξίδι δύο ωρών.

Les Affamés

Μπουχτισμένοι να τους έχουν δεδομένους και να τους κακοπληρώνουν, μια 21χρονη κι οι συγκάτοικοί της οργανώνουν μια απεργία για τους Gen Z συναδέλφους τους. Η Ζωή είναι 21 ετών. Καθώς μετακομίζει σε ένα σπίτι με πολλούς συγκάτοικους, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη που παλεύει ανάμεσα σε μαθήματα, πρακτική άσκηση και κακοπληρωμένες δουλειές. Η πραγματικότητα που περιγράφεται στην ταινία, αυτή της μορφωμένης αλλά υποαπασχολούμενης νεολαίας, χωρίς καμία πραγματική ελευθερία είναι η πραγματικότητα πολλών 20αρηδων σήμερα. Έχει και rom com τέλος κλείσιμο ματιού στην πιο ρομαντική σκηνή του Love Actually. 

Athena

Η τραγική δολοφονία ενός νεαρού αγοριού πυροδοτεί έναν πόλεμο στην κοινότητα του Athena. Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκονται τα μεγαλύτερα αδέρφια του θύματος. Ένα συνταρακτικό θρίλερ δράσης με τους Ντάλι Μπένσαλαχ (“No Time to Die”) και Σάμι Σλιμάνι σε σκηνοθεσία Ρομέν Γαβρά. Δεν λέει κάτι καινούργιο ο Ρομέν Γαβράς. Το λέει όμως καλογυρισμένα. Με μια εναρκτήρια σκηνή που είναι εκπληκτικά καλή. Υποστηρίζει ότι έκανε μια τραγωδία. Εμείς είδαμε ένα βιντεοκλίπ 97 λεπτών. Ένα σενάριο χωρίς πολύ βάθος που μιλά για το ρατσισμό, τη βία και την αδικία στα banlieues, το άλλο Παρίσι, αυτό που δεν το γράφουν οι τουριστικοί οδηγοί. Είναι εξαιρετικός τεχνίτης ο Ρομέν Γαβράς, σίγουρα δεν είναι auteur και το μεγαλύτερο κομπλιμέντο γι’ αυτή την ταινία είναι ότι θυμίζει το “No Church In The Wild”, το επικό βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε πριν δέκα χρόνια.

Τα Κακομαθημένα

Τρία κακομαθημένα αδέλφια αναγκάζονται να μπουν στη βιοπάλη όταν ο πλούσιος και καλοπροαίρετος πατέρας τους προσποιείται ότι έχασε τα πάντα για να τους δώσει ένα μάθημα. Τεμπέληδες, ιδιότροπα, party animals, τα τρία παιδιά του επιχειρηματία Φράνσις Μπαρτέκ δεν κάνουν τίποτα με τη ζωή τους, παρά μόνο ξοδεύουν τα λεφτά του πατέρα τους που κέρδισε με κόπο. Κουρασμένος από τη συμπεριφορά τους, τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν καταστραφεί εντελώς, αναγκάζοντάς τους έτσι να κάνουν το αδιανόητο: να δουλέψουν.

Η Προέλευση του Κόσμου

 Όταν η καρδιά του παύει να χτυπά, ο Ζαν-Λουί πρέπει να ξεπεράσει το οιδιπόδειό του –και να κάνει στη μητέρα του ένα αδιανόητο ερώτημα– αλλιώς θα πεθάνει σε τρεις μέρες. Προσαρμογή του θεατρικού έργου του Σεμπαστιάν Τιερί σε σκηνοθεσία Λοράν Λαφίτ που πρωταγωνιστεί μαζί με την Καρίν Βιάρ. Μια μέρα, ο Jean-Louis ανακαλύπτει ότι η καρδιά του έχει σταματήσει. Δεν είναι νεκρός, μπορεί να περπατήσει και να μιλήσει, αλλά η καρδιά του δεν χτυπά πια. Με τη βοήθεια της γυναίκας του και ενός φίλου του, προσπαθεί να καταλάβει την προέλευση αυτού του μυστηρίου.