Η Σουηδία μπορεί να στέφθηκε πρωταθλήτρια της Eurovision (κρίμα Φινλανδία), αλλά,  στις καρδιές όλων μας υπήρχε ξεκάθαρα μόνο μία βασίλισσα της βραδιάς. H  Χάνα – Mother- Γουάντινγκχεμ είναι η Λονδρέζα ηθοποιός που αγαπήσαμε μαζικά μέσα από το Ted Lasso και το ρόλο της Rebecca Welton, κάποιοι την θυμούνται και στο  Footballers Wives, στο Game of Thrones (η καλόγρια που βασάνιζε την  Σέρσεϊ Λάνιστερ, κανένα shame) και το Sex Education. Κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν του Ted Lasso, η ιστορία της Rebecca επισκιάζεται από τη σκιά του συζύγου της και την επιμονή του πρώην να τρίβει στη μούρη της γυναίκας του στη σχέση του με μια νεότερη γυναίκα. Εκείνη  κάνει σχέδια να καταστρέψει την ποδοσφαιρική ομάδα του συζύγου της, την οποία διαπραγματεύτηκε στο χωρισμό. Στη δεύτερη σεζόν, μαθαίνει πώς να αγαπάει τον εαυτό της και να μένει μακριά από τοξικές σχέσεις. 

Και μας χάρισε άπειρα memes από την Eurovision, ήταν η καλύτερη παρουσιάστρια που θυμόμαστε. Η Ελλάδα μπορεί να μην έδωσε το 12αρι στην Κύπρο, αλλά,  εμείς το δίνουμε δικαιωματικά στην Χάνα Γουάντινγκχεμ, την πραγματική νικήτρια της Eurovision στο Λίβερπουλ. Το πληθωρικό της στυλ, οι αυτοσχέδιες χορευτικές κινήσεις και τα γαλλικά της θα μείνουν αξέχαστα, περισσότερο από το Cha Cha Cha. 

Πριν τα Emmy’s και την είσοδο στο  mainstream,  υπήρξε πρωταγωνίστρια στο Γουέστ Εντ για περισσότερα από 20 χρόνια. Η μητέρα της Melodie Kelly ήταν τραγουδίστρια της Όπερας όπως και οι παππούδες της. Η Χάνα Γουάντινγκχεμ  πέρασε τα παιδικά της χρόνια στα θέατρα παρακολουθώντας τη μητέρα της. Στα 20 της, έπαιζε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο West End. Κι ίσως ο πιο διάσημος ρόλος της είναι η Shame Nun στο Game of Thrones. Ξεκίνησε τα γυρίσματα του Game of Thrones μόλις οκτώ εβδομάδες μετά τον ερχομό της κόρης της. Είναι single μητέρα. H γέννηση της κόρης της επηρέασε την καριέρα της, καθώς και τις αμοιβές και αντιμετώπισε τις δυσκολίες της γονεϊκότητας ως μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας. Μετά τα 40 το σύμπαν της χτύπησε την πόρτα με το ρόλο της  ιδιοκτήτριας της Richmond FC Rebecca Welton. Κέρδισε ένα Emmy, ένα Critics’ Choice Award και ένα Screen Actors Guild Award. Δίκαια.  

Και να σκεφτεί κανείς ότι σχεδόν τα παράτησε όλα.