Αν για κάποιο λόγο έχεις αποφασίσει να μείνει στο σπίτι το βράδυ, το Netflix έχει μια ταινία που μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς για δύο ώρες. Το Confess, Fletch είναι μια αμερικανική αστυνομική κωμωδία του 2022 σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Ζεβ Μπάροου. Το οποίο σενάριο είναι βασισμένο στην ομότιτλη σειρά μυθιστορημάτων του Γρέγκορι ΜακΝτοντάλντ. Έχουν προηγηθεί δύο ταινίες με κεντρικό ήρωα τον «Φλετς», τον οποίο ερμηνεύει ο Τσέβι Τσέις. Το πρώτο ήταν το Fletch (1985) και δεύτερο το Fletch Lives (1989).

To Netflix λοιπόν σου προσφέρει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μια ταινία που θα σε κάνει να γελάσεις, με το έξυπνο χιούμορ και τις πολύ σύγχρονες ατάκες που ακούγονται.

Confence, Fletch, η Πλοκή

Ο Έργουιν Μορίς «Φλετς» Φλετσερ, δημοσιογράφος αμφιβόλου ποιότητας, βρίσκεται στη Ρώμη, όπου ζει τον έρωτα με τη νέα του σύντροφο, Άντζελα. Εκείνη είναι που τον πείθει να μεταβεί στη Βοστόνη για να ανακτήσει τη χαμένη συλλογή έργων τέχνης του πατέρα της, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πίνακες κλάπηκαν και βρίσκονται στην κατοχή ενός Αμερικανού έμπορου έργων τέχνης ονόματι Ρόναλντ Χοράν. Ο πατέρας της Άντζελα, ένας Ιταλός δισεκατομμυριούχος κόμης, προφανώς απήχθη από μαφιόζους που ζητούν τους πίνακές του ως λύτρα.

Όταν ο Φλετς φτάνει στο νοικιασμένο διαμέρισμα στη Βοστώνη, βρίσκει μέσα μια νεκρή γυναίκα, η οποία στη συνέχεια αναγνωρίζεται ως η μπαρίστα, Λόρελ Γκούντγουιν. Παρά το γεγονός ότι είναι αυτός που κάλεσε την αστυνομία, ο Fletch γίνεται ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της Goodwin. Ο επιθεωρητής Μονρόε και η βοηθός του Γκρίζ, του αστυνομικού τμήματος της Βοστώνης αρχίζουν να παρακολουθούν τον Φλετς. Μαζί με την παρακολούθηση ξεκινά και μια σειρά από απίθανα σκηνικά.

Confence, Fletch, το καστ

Ποιος θα περίμενε πως ο Τζον Χαμ θα μπορεί να υποδυθεί τον ρόλο ενός αγαθιάρη, σε μια whodunit ταινία; Μόνο εκείνος και προφανώς ο σκηνοθέτης της Confence, Fletch, Γκρεγκ Μοτόλα, προφανώς. Κι όμως, ο άλλοτε Mad Man, χαρίζει μια πειστική ερμηνεία χωρίς υπερβολές, με τις ατάκες και το γέλιο να βγαίνει αβίαστα.

Αλλά και το υπόλοιπο καστ του Confess, Fetch στέκεται στο ύψος των χιουμοριστικών καταστάσεων. Οι Ρόι Γουντ Τζ. και Έιντεν Μάγιερι, το δίδυμο των αστυνομικών, συντονίζονται στην ιδιοσυχνότητα του Χαμ, ενώ η Λορέντζα Ίτζο φέρνει την απαιτούμενη Ιταλική της αύρα.

Συγκινητική είναι επίσης και η εμφάνιση του Τζον Σλάτερι, ένα μίνι reunion των Mad Men, που σημαίνει πολλά για τους θαυμαστές της θρυλικής σειράς του AMC.