Το «Η Κατάσταση των Πραγμάτων» (State of Play ο διεθνής του τίτλος) είναι ένα πολιτικό θρίλερ με καστ αστέρων, βασισμένο στην ομώνυμη βρετανική τηλεοπτική σειρά του BBC που μεταδόθηκε το 2003. Βασισμένη στη συνταγή των διάσημων πολιτικών θρίλερ των 70s (Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου, Οι Τρεις Ημέρες του Κόνδορα), η ταινία Η Κατάσταση των Πραγμάτων, που μπορείς να βρεις στο ERTFlix, ρίχνει φως στις προβληματικές σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από θέσεις εξουσίας και τον τρόπο που επηρεάζουν αυτές οι θέσεις τις βασικές ανθρώπινες σταθερές.

Η Κατάσταση των πραγμάτων, η ταινία που μπορείς να παρακολουθήσεις στο ERTFlix.

Περίληψη: Ένας άνδρας πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς σε ένα στενό. ένας διερχόμενος ποδηλάτης, αυτόπτης μάρτυρας βρίσκεται σε κώμα, και μια ρεπόρτερ φαίνεται πως αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του μετρό. Ένας δημοσιογράφος – ερευνητής, ο Καλ (Ράσελ Κρόου), ανακαλύπτει πως αυτοί οι θάνατοι, όλως περιέργως, συνδέονται.

Η νεκρή γυναίκα ήταν ερευνήτρια του βουλευτή, Στέφεν Κόλινς (Μπεν Άφλεκ), ο οποίος ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο που ερευνά την εταιρεία PointCorp, ομολογώντας πως είχε ερωτική σχέση μαζί της. Η σύζυγός του, Ανν (Ρόμπιν Ράιτ), θέλοντας να διαχειριστεί το σκάνδαλο δηλώνει πως η οικογένειά τους θα παραμείνει ενωμένη. Η Ανν και ο Καλ υπήρξαν ζευγάρι στο κολέγιο. Ο πρώτος νεκρός αποδεικνύεται ότι κουβαλούσε έναν χαρτοφύλακα που είχε κλαπεί από την PointCorp. O δημοσιογράφος – ερευνητής, με τη βοήθεια μιας νεαρής ρεπόρτερ, προσπαθεί να ενώσει τις τελείες…

Καστ: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Έλεν Μίρεν, Τζέισον Μπέιτμαν, Ρόμπιν Ράιτ, Τζεφ Ντάνιελς. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για μια παρέλαση χολιγουντιανών αστέρων. Κι όμως, υπάρχουν και άλλα ονόματα που συνδέθηκαν με την ταινία, αλλά για διάφορους λόγους τελικά δεν βρέθηκαν στο σετ των γυρισμάτων. Για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος δεν συμφώνησε με το τελικό draft του σεναρίου και αποχώρησε, ανοίγοντας δρόμο για τον Ράσελ Κρόου. Ή τον Έντουαρντ Νόρτον, ο οποίος αν και είχε συμφωνήσει, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έναρξη των γυρισμάτων, ζήτησε να αντικατασταθεί και έτσι εμφανίστηκε ο Μπεν Άφλεκ.

Οι Βρετανοί που έχουν παρακολουθήσει τη μίνι σειρά του BBC τη θεωρούν ανώτερη της ταινίας. Δικαίως, ίσως. Όμως και η ταινία διαθέτει το μυστήριο, την ατμόσφαιρα και τις ανατροπές που απαιτούνται για αυτού του είδους τα φιλμ. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, υπάρχουν κάποιες -απαραίτητες για τους Αμερικανούς- «αμερικανιές», αλλά στο τέλος της βραδιάς, θα μείνει ευχαριστημένος, δικαιώνοντας το ERTFlix και εμάς που σου το προτείνουμε.