Νωρίς είναι, συμφωνούμε. Καλά καλά δεν έχει μπει ακόμα ο Απρίλης. Όμως στο σχολείο, παλιά, ανά 3μηνο δεν έδιναν τους βαθμούς; Ε, κάπως έτσι σκεφτήκαμε και εμείς για να κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση για το τι σειρά έχουμε δει μέχρι στιγμής, ποιες ξεχωρίζουμε δηλαδή και γιατί.

Με τη βοήθεια του Vanity Fair λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τις 7 σειρές που έχουν κερδίσει καρδιές και εντυπώσεις αυτόν τον λίγο καιρό που το ημερολόγιο γράφει 2024. Από κωμωδίες μέχρι δράματα, η λίστα είναι πλήρης και θελκτικότατη. Αν έχεις δει κάτι, οτιδήποτε, από τα παρακάτω, ξέρεις. Αν όχι, ευκαιρία να μάθεις.

Η σειρά όπως πρέπει: Οι 7 κορυφαίες του 2024 – ως τώρα

Abbott Elementary

Μια από τις πλέον καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών. Έξυπνη, σπιρτόζικη, πρωτότυπη και «αγαπησιάρικη». Εν αναμονή της σέντρας της 3ης σεζόν υπήρχε, όμως, μια κάποια ανησυχία: Θα μπορέσουν οι σεναριογράφοι να συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν; Ή θα ξέμεναν από ιδέες;

Η απάντηση ήταν ακριβώς αυτή που θέλαμε, ελπίζαμε. Η σειρά δεν έχει χάσει τίποτα από αυτά που την έκαναν τόσο ξεχωριστή. Πάει με αυτόματο πιλότο χωρίς να γίνεται βαρετή, εξελίσσεται, προσαρμόζεται και μένει ψηλά χάρη (και) στην εξαιρετική χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Η Κούιντα Μπράνσον, πρωταγωνίστρια και επικεφαλής της δημιουργικής ομάδας του Abbot Elementary, είναι στο στοιχείο της και «κεντάει» σε ένα mockumentary που μας μεταφέρει… αλλιώς στον κόσμο των σχολικών αιθουσών.

* Η σειρά στριμάρει στο Disney+

 Expats

Έξι επεισόδια όλα κι όλα, αλλά σου φτάνουν με το παραπάνω, το ένα εξ αυτών σαν ταινία είναι, κρατάει 1 ώρα και 40 λεπτά. Με την Νικόλ Κίντμαν ως big thing, έχουμε να κάνουμε μια σειρά που πάει σε βάθος, ακουμπώντας δύσκολα, βαριά και στενάχωρα θέματα.

Τρεις ξενιτεμένες Αμερικανίδες συναντιούνται στο Χονγκ Κονγκ, υπό ιδιαίτερες συνθήκες, με ένα τραυματικό γεγονός να τις συνδέει. Tο Expats είναι κυκλοθυμικό και κινηματογραφικό, παίρνει αφηγηματικά ρίσκα και ξεχωρίζει με έναν τρόπο που δύσκολα συναντάς.

* Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime

Extraordinary

Πώς θα ήταν αν όλοι οι άνθρωποι, ή σχεδόν, είχαμε μια σούπερ δύναμη; Το Extraordinary δομείται πάνω σε αυτόν το θεματικό άξονα και το πάει όσο καλύτερα γίνεται καθώς σκέφτεται εντελώς «έξω από το κουτί».

Είναι αστείο, ενίοτε ως και ξεκαρδιστικό. Φρέσκο και διασκεδαστικό, με έναν κυνισμό που τόσο ωραία κολλάει με την περίσταση. Και αυτή είναι, σε τελική ανάλυση, η υπερδύναμη του ίδιου του Extraordinary. Να σε κάνει να νιώθεις τους πρωταγωνιστές δικούς σου ανθρώπους, να ταυτίζεσαι με αυτό το σουρεαλιστικό περιβάλλον που διαδραματίζεται.

* Η σειρά στριμάρει στο Disney+

Girls5eva

Τρίτη σεζόν για τη σειρά, αλλά πρώτη ως προϊόν του Netflix. Μια κοφτερή σάτιρα της μουσικής βιομηχανίας, του άλλοτε, του τώρα. Που διατηρεί υψηλά στάνταρ ποιότητας και δεν κάνει κοιλιά, συνεχίζοντας από εκεί που το πήγε στις πρώτες 2 σεζόν.

Ένα one-hit wonder γκρουπ των 90s επιχειρεί να κάνει comeback μετά από πολλά χρόνια και αυτό αρκεί για να σε μπάσει στο κλίμα για μια τηλεοπτική παραγωγή που εκπέμπει συναίσθημα σε κάθε της έκφανση.

* Η σειρά στριμάρει στο Netflix

Mr. & Mrs. Smith

Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και μόνο η σκέψη να γίνει σειρά κάτι που ταυτίστηκε τόσο ως ταινία με το «Μπραντζελίνα». Να όμως που αποδείχτηκε μια πολύ πετυχημένο. Το κοφτερό μυαλό του Ντόναλντ Γκλόβερ οραματίστηκε κάτι φρέσκο και αναζωογονητικό για «μετά» της περίφημης ταινίας του 2005, ενώ κόλλησε άψογα με την Μάγια Έρσκιν στο πλευρό του ως πρωταγωνίστρια.

Ένα κατασκοπικό rom-com που γίνεται κάθε επεισόδιο και καλύτερο, βρίσκοντας ρυθμό και πατήματα, ξέροντας ακριβώς τι θέλει να μας δώσει και πώς. Δεν έχει αυτόν τον ηλεκτρισμό που διακατείχε άλλοτε Μπραντ Πιτ και Ανζελίνα Τζολί, αυτή τη διάχυτη σεξουαλικότητα, αλλά και τι πειράζει; Είναι μάλλον περισσότερο αγάπη, πάρα έρωτας, μας κάνει.

* Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime

One Day

Δεν το ‘χαμε δει να έρχεται, με την έννοια πως δεν έμπαινε σε λίστες με «πολυαναμενόμενα» και τα συναφή, και αυτό έδωσε περαιτέρω ένταση σε ένα φαινόμενο. Στα έχουμε γράψει αναλυτικά (πάτα ΕΔΩ για να θυμηθείς).

Αυτό που απλώς θα προσθέσουμε σε τούτες εδώ τις αράδες, είναι πως κάτι που μιλάει τόσο πολύ στην καρδιά και στη ψυχή, αξίζει κάθε λεπτό της θέασής του.

* Η σειρά στριμάρει στο Netflix

Shogun

Το είπανε «νέο Game of Thrones», δεν το χρειάζεται. Το Shogun είναι μια σειρά που στέκεται μόνη της, που σε κερδίζει χάρη στις δικές της και μόνο αρετές. Η διαχρονική και διασυνοριακή κάψα για εξουσία, παντού και πάντα.

Με βαθιά κατανόηση για την ιαπωνική κουλτούρα, με φοβερή φωτογραφία και σκηνοθεσία, βλέπεις ένα τηλεοπτικό υπερθέαμα που στην ουσία μιλάει για την ανθρώπινη ψυχή, για τα καλά και τα στραβά της. Με τρόπο που δεν μπορεί παρά να σε συγκλονίσει.

* Η σειρά στριμάρει στο Disney+