Είναι γεγονός πως χουμε τόσες πολλές πλατφόρμες στη διάθεσή μας και πάλι δυσκολευόμαστε να βρούμε κάτι πολύ καλό, μια σειρά ή μια ταινία που να μας κρατήσει μέχρι το τέλος χωρίς να πιάσουμε κινητό για να χαζέψουμε στο Instagram ή να απαντήσουμε σε μηνύματα στο Messenger. Ίσως η μοναδική σειρά που το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό είναι το Shogun στο Disney+, που κάθε Τρίτη μας έχει κάνει να περιμένουμε το νέο επεισόδιο. Και μιας και αναφερθήκαμε σε αυτό το διαμαντάκι της πλατφόρμας, να πούμε πως ουδεμία σχέση έχει με το Game of Thrones που φαγωθήκατε όλοι και όπως έχουμε γράψει, δεν θέλει και να γίνει σαν αυτό.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε και αυτό προχωράω παρακάτω.

Θα μείνουμε όμως σε ακόμα μία εξαίρεση του Disney+ γιατί εδώ και κάμποσες εβδομάδες έχει προσθέσει στη βιβλιοθήκη του ένα γρήγορο whodunnit, και ως λάτρης αυτού του είδους κάθε φορά πετάω τη σκούφια μου. Το play γίνεται αυτόματα. Ο λόγος λοιπόν για το Death and Other Details που είναι ικανό να σε παρασύρει με τα 10 επεισόδια του και να σε οδηγήσει σε αναπόφευκτα άκυρα στις προτεινόμενες εξόδους σου για σήμερα και αύριο. Η δραματική αλλά και ταυτόχρονα feel-good σειρά, θυμίζει αρκετά το Only Murders in the Building, αν και δεν το ξεπερνάει. Βέβαια, και μόνο που έχει μπόλικη δόση από Άγκαθα Κρίστι φτάνει και περισσεύει. 

Death and Other Details στο Disney+

Η υπόθεση του Death and Other Details στο Disney+

Σε πρώτη φάση καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με μια δολοφονία και με αρκετούς πιθανούς υπόπτους. Όλοι έχουν το κίνητρο και όλοι κρύβουν μυστικά που αποκαλύπτονται όσο προχωρούν τα επεισόδια. Η υπόθεση του Death and Other Details στο Disney+ εκτυλίσσεται στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο SS Varuna, εκεί όπου βρίσκονται μαζεμένοι ορισμένοι ιδιόρρυθμοι, αλλά και πόλυ πλούσιοι τύποι. Η δολοφονία λαμβάνει χώρα εν πλω, επομένως κάποιος πρέπει να πάρει τα ηνία για να την εξιχνιάσει, κι αυτός είναι ο ντετέκτιβ Ρούφους Κότεσγουορθ, ο οποίος κάποτε μεσουρανούσε. Τώρα όχι και τόσο. Φυσικά, η παρουσία του στο πλοίο προφανώς μόνο τυχαία δεν είναι. 

Death and Other Details στο Disney+

Η σειρά του Disney+ ισορροπεί σε δύο χρόνους. Στο παρελθόν και στο παρόν. Τι κοινό μπορεί να έχει ένας φόνος του 2005 με αυτόν που έγινε στο πλοίο; Σιγά μη σας το αποκαλύψω. Βασική πρωταγωνίστρια είναι η Ιμότζεν Σκοτ (ποιος σκέφτηκε το όνομα πραγματικά), η οποία είδε τη μητέρα της να δολοφονείται με βίαιο τρόπο. Αυτό το έγκλημα παρέμεινε ανεξιχνίαστο, αφού ούτε η τοπική αστυνομία κατάφερε να το λύσει, αλλά ούτε και ο σπουδαίος ντετέκτιβ Ρούφους. Ο οποίος μάλιστα άφησε την έρευνα στη μέση, αλλά και την Ιμότζεν βαθιά πληγωμένη γι’αυτή του την απόφαση.

Οι συγκυρίες όμως τους έφεραν μαζί στο κρουαζιερόπλοιο και μάλιστα να πρέπει να συνεργαστούν, αφού η Ιμότζεν είναι κατά βάση η βασική ύποπτη για τη δολοφονία. Από την άλλη, όλοι έχουν απώτερα κίνητρα, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο μικροσκόπιο και οι χαρακτήρες τους να διανθίζονται. Η ιστορία μεταπηδά στο παρελθόν και το παρόν των χαρακτήρων: πριν από 48 ώρες, έξι μήνες πριν, 17 χρόνια πριν και πάει λέγοντας. Για να κάνουν τα πράγματα πιο μυστηριώδη, οι δημιουργοί Heidi Cole McAdams και Mike Weiss τοποθετούν συχνά την ενήλικη Ιμότζεν δίπλα στον προεφηβικό εαυτό της σε αναδρομές. Αυτό είναι κάπως κουραστικό σε κάποιες φάσεις, αλλά και πάλι δεν είναι ότι σε κάνει να βαριέσαι.

Death and Other Details στο Disney+

Εν πολλοίς, το Death and Other Details στο Disney+ είναι μια καλή σειρά. Και αυτό το δίδυμο Ρούφους-Ιμότζεν είναι εξαιρετικό. Ο ένας κόβει ο άλλος ράβει. Αξίζει να πούμε πως τον δαιμόνιο ντετέκτιβ υποδύεται ο Μάντι Πατίνκιν που τον αγαπήσαμε στο Homeland, ενώ την Ιμότζεν υποδύεται η υπέροχη Βιόλετ Μπιν.

To trailer του Death and Other Details στο Disney+: