Όταν μία Δευτέρα, σαν τη σημερινή, είναι τόσο αδιάφορη και βαρετή, τότε τουλάχιστον πρέπει να κλείσει κάπως ευχάριστα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχεις αυτό, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, όταν η μέρα έχει κυλήσει έτσι, τότε το άραγμα στο σπίτι είναι μονόδρομος. Και τι καλύτερο από το Ertflix, που πλέον έχει προσθέσει στη βιβλιοθήκη του τόσες ενδιαφέρουσες ταινίες που χάνεσαι. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει και με το παραπάνω.

Αν λοιπόν ψάχνεσαι για απόψε στο Ertflix, τότε σου έχουμε πρόταση. Το «Brick Mansions», που κυκλοφόρησε το 2014, είναι η καλύτερη ταινία για να χαλαρώσεις. Δεν θα παρακολουθήσεις κάποια ταινία υψηλού επιπέδου – και δεν χρειάζεται να είναι όλες έτσι- αλλά περισσότερο θα δεις ένα story που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς. Συν τοις άλλοις πρωταγωνιστεί ο αδικοχαμένος Πολ Γουόκερ, που αυτή ήταν και η τελευταία του ταινία. Ο ηθοποιός έχασε τη ζωή του 2013 και δεν πρόλαβε να απολαύσει τα εύσημα.

Το «Brick Mansions», που ευτυχώς πρόσθεσε το Ertflix στην πλατφόρμα του, ήταν η απόπειρα του Γάλλου Λικ Μπεσόν να μετατρέψει σε αγγλόφωνη ταινία την κινηματογραφική γαλλική επιτυχία του 2004, «Banlieue 13». Έτσι, από τα παρισινά γκέτο μας μετέφερε στο δυστοπικό Ντιτρόιτ. Εκεί λοιπόν ένας τοίχος έχει υψωθεί ανάμεσα στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης και το υποβαθμισμένο προάστιο Brick Mansions. Σε αυτό άντρο ανομίας, όπου ηγέτης είναι ο Τρεμέιν με τον στρατό του, αναλαμβάνει ένας μυστικός αστυνομικός, ο Ντέιμιαν, να φέρει εις πέρας μια κρίσιμη αποστολή. 

Στόχος του είναι να απενεργοποιήσει μια βόμβα νετρονίου που θα ισοπεδώσει το μισό Ντιτρόιτ. Σε αυτή την τσιμεντένια συνοικία, είναι εγκλωβισμένος και ο Λίνο, που αγωνίζεται μόνος του για το καλό της κοινωνίας. Ο Λίνο είναι άψογος στο παρκούρ (άλλωστε τον υποδύεται ο ιδρυτής του παρκούρ, Ντέιβιντ Μπελ) και ενώ στην αρχή είναι απρόθυμος να βοηθήσει τον Ντέιμιαν, τελικά γίνονται ένα αχτύπητο δίδυμο.

Γιατί όμως είναι το «Brick Mansions» στο Ertflix, καλό; Γιατί οι σκηνές είναι γρήγορες και η ιστορία προχωρά με ενδιαφέρον, αλλά κυρίως γιατί μας φέρνει κάτι από την ωραία εποχή των ’90s, με το hip hop ντύσιμο και την dubstep μουσική. Είναι μια ταινία περιπέτειας που απολαμβάνεις να δεις και πραγματικά ιδανική για το βράδυ της Δευτέρας σου.