Μεταξύ σοβαρού και αστείου συμβαίνουν τελικά (τα πιο) ωραία πράγματα. Το «Κουραφέλκυθρα: The Movie» έτσι ακριβώς ξεκίνησε. Από μια (πρωταπριλιάτικη) πλάκα μεταξύ φίλων. Αλλά να που… πλάκα πλάκα βρίσκεται τώρα στο σινεμά (ως τις 24/1, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Cinobo Όπερα) και αμέσως μετά θα προστεθεί ως επιλογή στην (εκλεκτή) λίστα του Cinobo.

Πρόκειται για τη μεταφορά επί της οθόνης ενός άκρως πετυχημένου webcomic. Το δημιούργησε ο σκιτσογράφος Αντώνης Βαβαγιάννης και απέκτησε πολύ γρήγορα φανατικό κοινό. Κάτι που μαρτυρά μεταξύ άλλων και το πόσο καλά πάνε οι πωλήσεις υλικού που κυκλοφορεί σε κλασική, χάρτινη μορφή.

Πολύ σημαντικό: Είναι η πρώτη παραγωγή που τρέχει το Cinobo. Συνεχίζοντας έτσι να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Δεν πάει καιρός που πρόσθεσε σειρές στις επιλογές του, τώρα αυτό. Είναι μια «ανήσυχη» πλατφόρμα με υψηλά ποιοτικά στάνταρ και θέληση για να προσφέρει στους συνδρομητές κάτι που ξεχωρίζει από το μέσο όρο.

Το «Κουραφέλκυθρα: The Movie» είναι ένα φιλμ μικρού μήκους, διάρκειας 5 λεπτών. Φέρνει μια φρεσκάδα και μια διαφορετικότητα άκρως ευπρόσδεκτη, ειδικά καθώς τα animation, και δη αυτά που απευθύνονται σε ενήλικους, είναι κάτι πολύ σπάνιο.

Μακάρι να πάει καλά αυτή η προσπάθεια με την υπογραφή του Cinobo και να έχει ανάλογη συνέχεια. Προς το παρόν θα ακούσουμε γνωστές φωνές (όπως του Μάκη Παπασημακόπουλου) και θα απολαύσουμε το χιούμορ που έχει κάνει αγαπητά τα Κουραφέλκυθρα σε τόσο πολύ κόσμο.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η Άννη έχει προβλήματα. Τις τελευταίες μέρες της συμβαίνουν πολλά και ανεξήγητα γεγονότα που της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Η προσωπική της ζωή καταρρέει, βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο και νιώθει απελπισμένη.

Καταφεύγει στο μπαρ του Λούθερ για να του εκμυστηρευτεί τα προβλήματά της, όμως κανείς δεν φαίνεται να την καταλαβαίνει, ενώ μια έκτακτη είδηση της δίνει το τελειωτικό χτύπημα. Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Μήπως τελικά διαβάζει πολλά μικιμάου;

Συντελεστές

Animation: Δάφνη Ξουράφη

Σενάριο: Αντώνης Βαβαγιάννης

Μουσική: Rabbeats

Sound design: Rabbeats, Στέφανος Δουβίτσας

Πρωταγωνιστούν: Άννη Θεοχάρη, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Θανάσης Πετρόπουλος, Νατάσα Γιάμαλη, Μάκης Παπασημακόπουλος, Αντώνης Βαβαγιάννης, Λία Χατζηγιάννη