Το πε ο Γιώργος Λάνθιμος τις προάλλες και ο Γιώργος Λάνθιμος ξέρει. «Οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ». Η σεμνοτυφία είναι ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας, κάπου ψαχνόμαστε ως (δυτική) κοινωνία για το πού θέλουμε να πάμε ως κατεύθυνση, ως φιλοσοφία ζωής και καταλήγουμε στο «άσε πού να μπλέκω».

Πολλοί auteur του σινεμά αποφεύγουν το γυμνό, το σεξ. Σαν να μην είναι μέρος της ζωής, σαν να είναι απαγορευμένο. Ταινίες, ωστόσο, όπως το Poor Things έρχονται να δείξουν πως όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Χωρίς να γίνεται χυδαίο, χωρίς να καταντάει περίεργο.

Ο κόσμος, κι αυτό λέει πολλά, συνεχίζει να αναζητά αυτήν την έκφραση ερωτισμού. Απλώς και επειδή δεν έχει αρκετές επιλογές στο σήμερα, στρέφεται στο χθες. Στα παλιά, στα δοκιμασμένα, στα διαχρονικά. Ερωτικές κινηματογραφικές σκηνές που έμειναν κλασικές.

Μέσω των data που συγκέντρωσε η Google, έγινε μια έρευνα για να διαπιστωθεί τι ψάχνουν οι χρήστες του διαδικτύου στην κατηγορία, τρόπον τινά, «ερωτισμός και κινηματογράφος». Και τι μάθαμε; Πως η σεξουαλική αναζητηση έγινε σαν ταξίδι στο χρόνο – το λες και ολίγον τι προβληματικό, καλά τα λέει ο Λάνθιμος.

Οι 10 ερωτικές σκηνές που έψαξε περισσότερο ο κόσμος στη Google το 2023

Μάτια Ερμητικά Κλειστά (849.000 αναζητήσεις)

Τομ Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν υπό την ιδιοφυή κινηματογραφική ματιά του σπουδαίου Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Πόσα και πόσα είχαν ειπωθεί όταν είχε βγει αυτή η ταινία. Ουσία είναι πως το ψυχολογικό δράμα που ενυπάρχει στον ερωτισμό του φιλμ αποδεικνύεται πιο δυνατό από το χρόνο.

Η ζωή της Αντέλ (458.000 αναζητήσεις)

Η ρεαλιστικότατη σεξουαλική αποτύπωση μιας λεσβιακής σχέσης, μια ωδή στο νατουραλισμό, ιντριγκάρει ακόμα και τώρα. Πάντως οι πληροφορίες που μοιράστηκε μετέπειτα η Αντέλ Εξαρχόπουλος για το πόσο πιέστηκε στα γυρίσματα από την επιμονή του τελειομανούς σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς δείχνει ακριβώς πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πως δεν ήταν όλα ρόδινα (όχι και πολύ) παλιά. κάθε άλλο.

Mulholland Drive (113.000 αναζητήσεις)

Ακόμα μια λεσβιακή σκηνή πρωταγωνιστεί στο search. Αν και κατά τη γνώμη μας θα ήταν μάλλον καλύτερο για κάποιον να δει ξανά και ξανά συνολικά αυτό το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς, που κάθε φορά σου αποκαλύπτει και κάτι νέο στον αλλόκοτα υπέροχο κόσμο του.

Τιτανικός (74.000 αναζητήσεις)

Ρομαντικό εν προκειμένω το κίνητρο των αναζητήσεων, αφού η αγάπη του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και της Κέιτ Γουίνσλετ μας πάει σε άλλο είδος ερωτισμού, πιο αγνό ας το πούμε.

Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι (39.000 αναζητήσεις)

Εδώ έχουμε το πλέον ηχηρό παράδειγμα για το πώς «δεν πρέπει να γίνεται». Η τότε 19χρονη ηθοποιός Μαρία Σνάιντερ καταστράφηκε ψυχικά με τον άκομψο τρόπο που χειρίστηκε τη σκηνή του βιασμού της ο σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Ποτέ δεν το ξεπέρασε, θεώρησε πως ατιμάστηκε και ότι υποβιβάστηκε ως άνθρωπος. Έκανε απόπειρες αυτοκτονίας, στράφηκε στα ναρκωτικά. Η αποκάλυψη αυτής της σκοτεινής ιστορίας είναι και μάλλον το γεγονός που εξάπτει την περιέργεια του κόσμου, καθώς αναζητά τη σκηνή-ρίζα του κακού.

Atonement (Εξιλέωση – 37.000 αναζητήσεις)

Κίρα Νάιτλι και Τζέιμς ΜακΑβόι, ένα κινηματογραφικό ζεύγος που ξυπνάει το ενδιαφέρον του κόσμου. Πατάνε συνεπώς το κλικ θέλοντας να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν οι συμπρωταγωνιστές είχαν χημεία μεταξύ τους.

Καθώς και αν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο που πυροδότησε την εξής μετέπειτα ατάκα της Νάιτλι: «Δεν θα ξαναγυρίσω ερωτική σκηνή με άνδρα σκηνοθέτη».

Monster’s Ball (Ο Χορός των Τεράτων – 27.000 αναζητήσεις)

Η σκηνή σεξ ανάμεσα στην Χάλι Μπέρι και στον Μπίλι Μπομπ Θόρτον θεωρείται μια από τις πλέον εμβληματικές στην ιστορία του σινεμά. Ήταν τόσο καλή ώστε πολλοί, ακόμα και σήμερα, πολλοί θεωρούν πως υπήρξε πραγματική επαφή μεταξύ των δύο ηθοποιών.

Η Χάλι Μπέρι πήρε τότε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου και πάντα έλεγε πως αυτή η στιγμή δεν την «κόμπλαρε» καθόλου, ίσα ίσα τη θεωρούσε απαραίτητη για να αποδώσει σωστά το χαρακτήρα που υποδυόταν.

Original Sin (Απόλυτη Αμαρτία – 24.000 αναζητήσεις)

Αντζελίνα Τζολί και Αντόνιο Μπαντέρας στην ακμή τους και μια ταινία με πολύ σεξ και άφθονο ερωτισμό. Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί προκαλεί ακόμα και σήμερα το ενδιαφέρον του κόσμου; Δεν είναι.

The Handsmaiden (Η Υπηρέτρια – 23.900 αναζητήσεις)

Η κορεάτικη ματιά στον ερωτισμό. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από πάθη, συνδέσεις και επαφές. Σε μια ταινία που αγκαλιάζει την φαντασίωση, χορεύοντας σε ερωτικό ρυθμό, non stop.

American Pie (20.000 αναζητήσεις)

Αυτοϊκανοποίηση με μηλόπιτα. ΟΚ, δεν κρίνουμε. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την πλέον εμβληματική teen comedy όλων των εποχών. Τιμιότατη με έναν εντελώς δικό της τρόπο.