Στις 3 Ιανουαρίου 2021 οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες που υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ εισβάλλουν βίαια στο Καπιτώλιο με σκοπό να αποτρέψουν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν. Έκτοτε, οι ΗΠΑ έχει ανοίξει για πρώτη φορά εδώ και αιώνες μια συζήτηση περί συνταγματικής εκτροπής. Πώς θα μπορούσε να εκδηλωθεί ένα τέτοιο πραξικόπημα περιγράφει στο βιβλίο του, Leave the World Behind, ο Ρούμααν Άλαν. Το μυθιστόρημά του προκάλεσε τόση αίσθηση που το Netflix προχώρησε τάχιστα στην κινηματογραφική μεταφορά του. Η ομότιτλη ταινία, βέβαια, δεν ακολουθεί επακριβώς τα ίχνη του μυθιστορήματος.

Leave the World Behind: Η Πλοκή

Δύο οικογένειες, άγνωστες μεταξύ τους, βρίσκονται εγκλωβισμένες σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης, αφού τις έχουν συμβεί διάφορα παράξενα περιστατικά στη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από μια κυβερνο-επίθεση που πραγματοποιείται από αγνώστους. Έχοντας χάσει κάθε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβαίνει, με το μυαλό τους να πηγαίνει στο χειρότερο σενάριο. Και δικαιώνονται. 

Στηριζόμενος σε πολλά καταστροφικά σενάρια, ο συγγραφέας του βιβλίου συμμετέχει στη συγγραφή του σεναρίου, μαζί με τον σκηνοθέτη, Σαμ Εσμάιλ (Mr. Robot). Θα επιζήσει ο κόσμος αν δεν έχουμε internet; Τι θα συμβεί αν καταστραφούν οι δορυφόροι; Ανοίγοντας τη βεντάλια διάφορων ανάλογων υποθετικών σεναρίων, στήνεται μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν καθημερινοί άνθρωποι, με τις νευρώσεις τους και τις προκαταλήψεις τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr