Σε ακούμε να ρωτάς νοερά: «Πόσες συνδρομές να κάνω πια ρε φίλε;». Και ένα δίκιο το έχεις. Το Netflix είναι, ας πούμε, δεδομένο με τις 5άδες του, τα κείνα και τα τούτα του. Το Disney+ έχει επίσης ένα σωρό έξοχες επιλογές σε θρίλερ, all time classic και πάει λέγοντας. Όλο και κάπου αλλού επίσης παίζει να τα «σκάτε» μηνιαίως για την επί της οθόνης διασκέδασή σας. Και τότε; Γιατί σας λέμε πως πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε (και μια) συνδρομή στο Cinobo;

Αν αγαπάτε το καλό σινεμά, τότε το Cinobo είναι αυτό που χρειάζεστε. Συνώνυμο της τέχνης του κινηματογράφου, που θα σας μυήσει στον άλλο παράλληλο κόσμο των σινεφίλ, που είναι γεμάτος διαμαντάκια.

Όπως τα κάτωθι που εντοπίσαμε για σένα. Βάλαμε 5, θα μπορούσαμε άνετα να βάζαμε… 105. Γιατί είναι πραγματικά μια – ελληνική παρακαλώ – πλατφόρμα από ανθρώπους που αγαπάνε το σινεμά για ανθρώπους που αγαπάνε το σινεμά. Άλλωστε, μέσω του Cinobo, δίνεται πριμοδότηση για να μπορούν οι συνδρομητές να απολαμβάνουν δωρεάν ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

Καταπληκτικά θεματικά αφιερώματα, guest picks εκλεκτών καλεσμένων, δυνατές πρεμιέρες, ταινίες που δεν θα δεις πουθενά αλλού, τώρα τελευταία πρόσθεσε στο μενού του και σειρές, το Cinobo αξίζει να είναι μια πλατφόρμα στις επιλογές μας.

γιος του Σαούλ

Ο Γιος του Σαούλ είναι μια συγκλονιστική ταινία. Σε όλα της. Κάθε της δευτερόλεπτο σε χτυπάει σαν γροθιά. Μια ιστορία επιβίωσης όταν όλα μοιάζουν χαμένα και παραδομένα στο χειρότερο σκοτάδι της ανθρώπινης (;) υπόστασης, που μας μεταφέρει στην εποχή της φρίκης του Ολοκαυτώματος. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, όλοι πρέπει να (το) δουν.

Boiling Point (Σημείο Βρασμού)

Πώς είναι η ζωή ενός σεφ κουζίνας fine dining; Πώς είναι κάθε στιγμή στην κουζίνα, χωρίς ωραιοποιήσεις μήτε φτιασιδώματα; Αν το The Bear είναι η must see σειρά επί του θέματος, το Boiling Point είναι το κινηματογραφικό του αδελφάκι.

Γυρισμένο με ένα και μόνο πλάνο, σε κάνει να βιώνεις κάθε στιγμή με ένταση, βιώνοντας έτσι μία συνεχή έκρηξη συναισθημάτων ως το ξέσπασμα του τελικού «σημείου βρασμού». Ένας μικρόκοσμος που θα σε ακολουθεί καιρό μετά τη θέασή του.

Μαγνητικά Πεδία

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που μας έχει δώσει ο ελληνικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια. Η απόδειξη πως μπορείς να δημιουργήσεις κάτι το εξαιρετικό με ελάχιστα χρήματα. Το μπάτζετ για το φιλμ ήταν πραγματικά «αστείο» (6.500 ευρώ!) και λίγο έλειψε να φτάσει ως τα Όσκαρ.

Πρόκειται για ένα συναισθηματικό road movie, αφοπλιστικά συγκινητικό και βαθιά εσωτερικό. Αλλά εν τέλει τόσο… εξωτερικό, καθώς μιλάει για πράγματα που μας βασανίζουν λίγο πολύ όλους, περισσότερο ή λιγότερο.

Κι έχει κι άλλες (πάρα) πολύ καλές ελληνικές ταινίες το Cinobo. Από Γιώργο Λάνθιμο ως Πρόστιμο και Digger.

Παράσιτα

Και Οσκαρικές επιλογές στο Cinobo; Φυσικά. Διαλέξαμε τα Παράσιτα λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν ως μια επιλογή καλύτερης ταινίας που δεν περιμέναμε από τη συνήθως συντηρητική και σίγουρα όχι εύκολη στα ξένα προϊόντα, αμερικανική Ακαδημία.

Δικαιοσύνη πάντως, ο ορισμός βασικά, είναι το γεγονός βραβεύτηκε αυτό το φοβερό και τρομερό φιλμ, που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πλάνο σε εντυπωσιάζει με τη δύναμη που κομίζει, με τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει, σε όλα τα επίπεδα.

Ραντεβού στο Belle Epoque

Εσείς που και πότε θα ταξιδεύατε αν μπορούσατε; Θα περνούσατε ένα βράδυ στα ανάκτορα ως Μαρία Αντουανέτα; Θα βγαίνατε για ένα ποτό με τον Έρνεστ Χεμινγουέι; Ο Ντανιέλ Οτέιγ ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει την στιγμή που του άλλαξε τη ζωή. Μια ταινία μαγίκή, που θα σας θυμίσει πως και γιατί ερωτευτήκατε. Ένας ευφάνταστος φόρος τιμής στη λυτρωτική μαγεία του σινεμά, ο οποίος φωτίζει τις μεγαλύτερες αλήθειες. Ραντεβού στο Belle Epoque.