Μπλέχτηκες με αλγορίθμους που σου προτείνουν συνεχώς ταινίες με τα ίδια θέματα; Φοβάσαι να ρισκάρεις επιλέγοντας ταινίες που δεν σε πείθουν από την περιγραφή τους; Για αυτό είμαστε εδώ.

Στην Cosmote βρήκαμε πέντε διαμαντάκια, πέντε ταινίες που μπορούν να σε κάνουν να τις σκέφτεσαι και τις επόμενες ημέρες. Έρωτες και σκοτωμοί, δράση και αγωνία, μελαγχολία και χαρά, όλα αυτά θα τα βρεις στις παρακάτω προτεινόμενες ταινίες.

The Electrical Life of Louis Wain (Λούις Γουέιν: Ενας Ξεχωριστός Κόσμος)

Ο Άγγλος ζωγράφος Λουίς Γουέιν αναδεικνύεται στο τέλος του 19ου αιώνα για τους σουρεαλιστικούς πίνακες με γάτες που φαινόταν να αντικατοπτρίζουν τη φθίνουσα διανοητική του κατάσταση.

Μπενεντικτ Κάμπερμπατς και Κλερ Φόι νιώθουν όμορφα στους ρόλους του και αυτό φαίνεται σκηνή με τη σκηνή. Απολαυστικός όπως πάντα ο αγαπημένος Τόμπι Τζόουνς.

Kodakchrome (Ζωή σε Φιλμ)

Ο Εντ Χάρις είναι ο ετοιμοθάνατος, διάσημος φωτογράφος, αλλά και στριφνός άνθρωπος. Γιος του, ο Τζέισον Σουντέικις, στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας και υπό τον κίνδυνο της απόλυσης. Οι δυο τους έχουν να μιλήσουν χρόνια, αλλά ο Χάρις του ζητά να τον πάει στο τελευταίο φωτογραφείο που θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα Kodakchrome, στο Κάνσας. Μαζί τους, καταλύτης της «παρέας», η νεαρή νοσοκόμα (Ελίζαμπεθ Όλσεν) του άρρωστου φωτογράφου.

Ένα road movie συναισθηματικής ωρίμανσης του Μαρκ Ράσο, με νοσταλγική διάθεση και old school ατμόσφαιρα. Εντ Χάρις και Τζέισον Σουντέικις χαρίζουν δύο καλές ερμηνείες, αρκετές για να παραβλέψει κανείς τα copy paste κλισέ άλλων ταινιών, παρομοίου είδους.

Συμπαραγωγός της ταινίας είναι το Netflix, αλλά εσείς τη βρίσκετε στην Cosmote.

Retribution (Αντίστροφη Μέτρηση)

Ο Αμερικανός Ματ Τέρνερ (Λίαμ Νίσον), στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης με έδρα το Βερολίνο, ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από κάποιο τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό του.

Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες διορία για να του μεταφέρει 208 εκατομμύρια ευρώ, παίζοντας μαζί ένα παιχνίδι ταχύτητας υπό ανεξέλεγκτους όρους. Εάν επιλέξει να σηκωθεί ή βγουν τα παιδιά από το αυτοκίνητο, η βόμβα θα ανατιναχθεί.

Ο Λίαμ Νίσον σε αυτό που τον έχουμε συνηθίσει πλέον. What you see is what you get!

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα τυχοδιωκτών οργανώνουν μια επική ληστεία για την απόκτηση ενός χαμένου κειμηλίου, αλλά τα σχέδια τους θα στραβώσουν επικίνδυνα, όταν συγκρουσθούν με τα λάθος άτομα. Η ταινία «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών» ζωντανεύει τον πλούσιο κόσμο και το πνεύμα του θρυλικού παιχνιδιού ρόλων σε μια ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση κινηματογραφική περιπέτεια.

Ο Κρις Πάιν πρέπει να απόλαυσε τα γυρίσματα, η δουλειά με το CGI πειστική, ο Χιού Γκραντ τι κάνει εκεί;

Our Friend

Η οικογένεια του Ματ και της Νικόλ με τις δύο μικρές κόρες τους χάνει την ισορροπία της όταν η Νικόλ διαγνώζεται με καρκίνο τελικού σταδίου. Όταν οι αρμοδιότητες του Ματ ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνάμεις του, ο οικογενειακός φίλος τους, Ντέιν, θα αφήσει στην άκρη την δική του ζωή για να τους βοηθήσει και να τους συμπαρασταθεί.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του αρθρογράφου Μάθιου Τιγκ, ο οποίος την έγραψε ως άρθρο στο Esquire.

Το καστ είναι υψηλών επιδόσεων, με Κέισι Άφλεκ, Ντακότα Τζόνσον, Τζέισον Σίγκελ να κερδίζουν τις εντυπώσεις, σε μια αδικημένη ταινία.