Η επιστροφή του Lupin, του αντισυμβατικού, μετα-μοντέρνου απατεώνα ήταν πολυαναμενόμενη, αλλά και με μια δόση καχυποψίας που συνοδεύει κάθε σειρά πριν το μεγάλο φινάλε. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι σειρές που έφτασαν σε επίπεδα λατρείας και η τελευταία τους σεζόν απογοήτευσε.

Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη στον Lupin του Netflix. Ο μάγος της εξαπάτησης καταφέρνει για άλλη μια φορά να εντυπωσιάσει με τις ανατροπές, τον πειστικό κόσμο στον οποίο κινείται, τις ερμηνείες των ηθοποιών, με κορυφαία αυτά του Ομάρ Σι. Αλλά θα αφήσουμε τον σταρ για το τέλος και ας υπενθυμίσουμε πού βρισκόμαστε στο τέλος της δεύτερης σεζόν.

Ο Lupin, η γαλλική εκδοχή του Ρομπέν των Δασών κινείται στα εντυπωσιακά σαλόνια της ελίτ: Σύγχρονα μαυσωλεία καταπεσμένης ηθικής, minimal υποβλητικοί εσωτερικοί χώροι, μουσεία με υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας, οικοδομούν ένα σύμπαν πλούτου που δεν αφήνει το βλέμμα του τηλεθεατή να ηρεμήσει. Ο μόνος ανεπηρέαστος είναι ο Diop, γιατί η εκδίκηση είναι μια από τις επιθυμίες που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει.

Εμπνευσμένος από τις κλασικές γαλλικές νουβέλες με ήρωα τον παγκοσμίου φήμης διαρρήκτη Arsène Lupin, ο Assane Diop προσπαθεί να αποκαλύψει τις κακοποιητικές ενέργειες του μεγιστάνα, Hubert Pellegrini. Εξαιτίας του, ο πατέρας του Diop φυλακίζεται ως εκείνος που έκλεψε το ανεκτίμητης αξίας περιδέραιο που άνηκε στον Pellegrini -και εν τέλει χάνει τη ζωή του.

Τελικά, ο Pellegrini (Hervé Pierre) συλλαμβάνεται από την αστυνομία όταν σε φιλανθρωπική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων φαίνεται πως ο μεγιστάνας κάνει υπεξαίρεση των χρημάτων που δόθηκαν ως δωρεά. Μπορεί στο τέλος ο Diop να καθαρίζει το όνομα του νεκρού πατέρα του, ωστόσο η αστυνομία δεν ανέχεται να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας υπονομευτής της.

Lupin: Εν αρχή ην απόσυρση!

Ο Assane Diop ετοιμάζει ένα τελευταίο χτύπημα, αυτό που θα εξασφαλίσει μια άνετη, βαρετή ζωή, στη γαλλική επαρχία, για την οικογένειά του, την Claire (Ludivine Sagnier) και τον γιο τους, Raoul (Etan Simon).

Μπορεί η ικανότητα του Diop να είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία να του δίνει πλεονέκτημα, αυτό όμως χάνεται όταν οι άνθρωποι για τους οποίους νοιάζεται βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στην τρίτη σεζόν της ιστορίας, ο Diop έχει γίνει ο Νούμερο 1 καταζητούμενος στη Γαλλία, με φανατικούς φίλους και την αστυνομία μονίμως αμήχανη. Η αρπαγή του μαύρου διαμαντιού είναι εύκολη υπόθεση για τον σύγχρονο Lupin. Οι άγνωστοι εχθροί που έρχονται από το παρελθόν, όμως, ανήθικοι και στις σκιές, όπως εκείνος, στήνουν ανυπέρβλητα εμπόδια στον δρόμο για την εξιλέωση.

Lupin: Ο… James Omar Bond

Το κλισέ στην περίπτωση που ένας ηθοποιός καταφέρνει να ταυτιστεί με τον χαρακτήρα που υποδύεται, τον θέλει «γεννημένο για τον ρόλο». Η αλήθεια είναι όμως πολύ πιο εντυπωσιακή. Ο Omar Sy καταφέρνει να φέρνει στην επιφάνεια μια πληθώρα συναισθημάτων, όντας ταυτόχρονα ένας πολυμήχανος κακοποιός.

Καθώς οι σκηνές δράσης είναι πολύ περισσότερες από τις δύο πρώτες σεζόν, ο Γάλλος ηθοποιός παραδίδει έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα, έναν αντι-ήρωα με ανοιχτές πληγές από το παρελθόν, κυνικό και χειριστικό όπου το απαιτεί το σχέδιό του και αλτρουιστή στις κομβικές κορυφώσεις. Η γοητεία που ασκεί στους γύρω του είναι απολύτως κατανοητή στον τηλεθεατή, της οποίας θύμα είναι και ο ίδιος. Ένας συντάκτης του Guardian επισημαίνει πως στο πρόσωπό του θα έβλεπε τον νέο James Bond. Δεν έχει και πολύ άδικο.

Άνετος στα sur-mesure κοστούμια, πειστικός φορώντας μια καμπαρντίνα H&M συνδυασμένη με Nike Sneakers, ο Omar Sy θα μπορούσε να είναι το αντίβαρο στη θλίψη από τη συνταξιοδότηση του Daniel Craig.

Αυτή του η ψυχραιμία, -cool είναι το πιο σωστό, την ώρα που φαινομενικά όλα καταρρέουν, κλείνοντας το μάτι στον τηλεθεατή -«τώρα σου έχω έτοιμο ένα ευχάριστο σοκ», του δίνει μια άνεση που ψάχνουμε εναγωνίως σε ερμηνείες τελευταία. Και είναι και αυτό το χαμόγελό του, που μπορεί να λιώσει τον τηλεθεατή, όπως οι γροθιές του λιώνουν τους αντιπάλους του.

Πηγή: intronews.gr