Δεν περιμέναμε κάποιο αριστούργημα πατώντας play στο “Heart of Stone”. Δεν ξέραμε ότι θα βλέπαμε τις Επικίνδυνες Αποστολές με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντότ σε μια περιπέτεια του Netflix που προφανώς η σκηνοθετική οδηγία ήταν ανύπαρκτη/ έκανε διακοπές στις Κυκλάδες/ έπαιζε τέρμα το «Θα απουσιάζω θα με φωνάζεις. Δεν θα απαντάω και θα πονάς».

Ψάξαμε στα credits να δούμε αν όντως υπήρξε σκηνοθέτης ή ήταν κάποιο AI πείραμα του Netflix. Από εκείνα τα αποτυχημένα. Υπάρχει και είναι γνωστός, ο Τομ Χάρπερ (έχει σκηνοθετήσει και τους Peaky Blinders).

Προφανώς είναι από τις ταινίες που μόλις τελειώσει θα ξεχάσεις ότι την είδες. Είναι μηχανισμός άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι μια αναλώσιμη ταινία με σενάριο για dummies που θέλει απλά να δικαιολογήσει κάπως την ύπαρξη της και βγήκε μεσοκαλόκαιρο στο Netflix ελπίζοντας ότι δεν θα την δούμε. Η Γκαντότ θέλει να γίνει Ίθαν Χαντ. Χωρίς τον προϋπολογισμό που δίνει στο franchise του Τομ Κρουζ η ικανότητα του Κρουζ να γεμίζει τα σινεμά και τα ταμεία.

Αν δεν πόνεσαν τα ματάκια σας με το Red Notice, δείτε το. Κάπως θα περάσει η ώρα σας. Φυσικά θα σας κλείσει το μάτι ο 007 στη σκηνή με το αλεξίπτωτο στις Άλπεις. Ή με τα κυνηγητό στην Λισαβόνα. Δεν έχουμε καταλάβει γιατί πιστεύουν ότι η πανέμορφη Γκαλ Γκαντότ άξιζε να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν είδαν το Θάνατο στο Νείλο; Δεν πήραν χαμπάρι ότι η ηθοποιός δεν πρέπει να έχει πολλές σκηνές με κείμενο;

Ο Τζέιμι Ντόρναν είναι ένας καλός ηθοποιός που δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει να κάνει με την καριέρα του. Αν ρωτάτε για την υπόθεση: μια μυστηριώδης οργάνωση ελέγχεται από έναν υπερυπολογιστή που βλέπει τα πάντα και αποτελείται από επίλεκτους πρώην πράκτορες. Η Καρδιά έχει πρόσβαση σε τρισεκατομμύρια δεδομένα που της επιτρέπουν αποτελεσματικά να προβλέψει το μέλλον, ο ισχυρός αλγόριθμος αναπαρίσταται ως δύναμη για το καλό. Η ταινία μοιάζει με συρραφή στερεοτύπων από ταινίες κατασκοπείας και περιπέτειας με πολύ κακό CGI. Σαν να έβαλε κάποιος στο μπλέντερ 5 υλικά για ένα σμούθι.

Πάντως η εναρκτήρια σκηνή στις Άλπεις είναι απόλαυση. Και θυμίζει βιντεοπαιχνίδι. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα πάει κάτι καλά στην ταινία αυτή του Netflix. Είναι απορίας άξιον πώς κατάφεραν και έβαλαν δυο από τους πιο γοητευτικούς και σέξι πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ στην πιο αντικούκου ταινία του Netflix. Πιστεύω ότι ρομπότ που μαθαίνουν φλερτ από αλγόριθμο θα είχαν περισσότερη χημεία.

Θα ήθελα από κάποιον υπερήρωα να προσπαθήσει να μας σώσει από τέτοιες ταινίες που δεν κλέβουν απλά άλλες περιπέτειες αλλά μας τρολάρουν, ανελέητα. Το Heart of Stone είναι ένα Mission Impossible από τα κινέζικα μαγαζιά με τα ρούχα που βρωμάνε και χαλάνε σε δυο πλυσίματα.