Γιατί δεν μας είχε μιλήσει κανείς για το Hijack νωρίτερα; 7 επεισόδια μιας αεροπειρατείας από το Ντουμπάι στο Λονδίνο είναι η περιπέτεια που ζητούσαμε απεγνωσμένα αυτό το καλοκαίρι. Κι ένας ρόλος που ο Ίντρις Έλμπα παίζει τον Τζον Μακλέιν του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» αν έκανε casting για το ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Apple Tv+ κανείς δεν το περίμενε, αλλά την αξίζεις τη συνδρομή σου τελικά.

Η 7ωρη πτήση της επιστροφής του Ίντρις Έλμπα (παίζει τον Σαμ Νίλσον που κάτι μας λέει πώς ξέρει αυτοάμυνα και να συνδιαλέγεται με κακοποιούς) από το Ντουμπάι στο Λονδίνο με τη φανταστική Kingdom Air καταλαμβάνεται από μια ομάδα ένοπλων εγκληματιών. Αποκτούν τον έλεγχο του πιλοτηρίου εκβιάζοντας τον πιλότο (παντρεμένος που έχει παράνομο δεσμό μα αεροσυνοδό, από τη ζωή βγαλμένα τα σενάρια), αποδεικνύοντας ότι σχεδίαζαν προσεκτικά αυτή την αεροπειρατεία. Αυτά στο πρώτο επεισόδιο του Hijack που φυσικά σε κάνει να πατήσεις play στα επόμενα μόλις τελειώσει.

Τα αναπάντητα ερωτήματα του Hijack

Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι, οι 200 ​​και πλέον επιβάτες του σκάφους ανακαλύπτουν τον καλύτερο τρόπο για να επιβιώσουν ενώ όσοι βρίσκονται στο έδαφος — ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η οικογένεια του Έλμπα— προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι είναι οι αεροπειρατές και τι ακριβώς ζητούν. Κάθε άτομο είναι ύποπτο και η σειρά σε κάνει να αμφισβητείς κάθε χαρακτήρα. Υπάρχουν άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα στο αεροπλάνο και ανάμεσά τους είναι κάποιος που καταδικάστηκε για φόνο.

Στους κριτικούς δεν άρεσε, το κοινό την λάτρεψε. Η υπόθεση του είναι τόσο απλή όσο και ο τίτλος του Hijack. Ένα εφιαλτικό σενάριο που χρειάζεται έναν ήρωα. Είναι απολαυστικό, υπερπαραγωγή, με πολλούς χαρακτήρες και θα το ξεχάσεις σε μια εβδομάδα. Δεν πάμε να δούμε την Επικίνδυνη Αποστολή για να μας λύσει τα υπαρξιακά μας, για να περάσουμε καλά πάμε. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο, ειδικά το καλοκαίρι που δεν έχουμε όρεξη να «καούμε» μπροστά στην τηλεόραση. Κανείς δεν περιμένει από τον Ίντρις Έλμπα να παίξει Μακμπέθ.

Οι διάλογοι δεν είναι πιστευτοί. Οκ, πώς είναι τόσο απλό ο Ίντρις Έλμπα να πάρει τους τρομοκράτες με το μέρος του μέσα σε λίγα λεπτά. Και γιατί δεν κουβαλάει ούτε μια χειραποσκευή όταν επιβιβάζεται; Το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει σπίτι στην οικογένειά του. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε κάθε επεισόδιο. Μέχρι τη μέση της σειράς δεν έχουμε μια σαφή απάντηση στο βασικό ερώτημα. Γιατί κατέλαβαν το αεροπλάνο; Αλλά, έχουμε πολλές στιγμές που η ένταση κορυφώνεται (Πχ. όταν το αεροπλάνο κινδυνεύει να καταρριφθεί από ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη).

Αν καταφέρετε να μείνετε μέχρι το 6ο επεισόδιο θα λάβατε ικανοποιητικές απαντήσεις. Και θα ανεβάσετε παλμούς με τις ανατροπές. Δεν θέλουμε να κάνουμε spoiler, αλλά κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο. Το φινάλε δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 2 Αυγούστου.