Ωραία δεν είναι όταν μαζεύεσαι με τους κολλητούς στο σπίτι για Champions League, φαγητό και μπύρες; Μια χαρά, κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό. Αλλά από το να παραγγέλνετε κάθε φορά, γιατί δεν δοκιμάζετε κάτι διαφορετικό;
Καλά δεν σου λέμε να κάνεις και το πλέον gourmet πιάτο. Αλλά τώρα σε ποιον δεν αρέσουν τα λουκάνικα με τις πατάτες; Και οι Άγγλοι αυτά τρώνε στις pub. Και ξέρουν και από μπάλα!
Υλικά
* 5 πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
* Λάδι
* 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
* Αλατοπίπερο
* 4 μεσαίες ντομάτες
* Ρίγανη, θυμάρι
* 4 λουκάνικα chipolata ή άλλα λουκάνικα
* 4 φέτες μπέικον
* 2 μεγάλα μανιτάρια
Εκτέλεση
* Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
* Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις ψιλοκομμένες πατάτες για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
* Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος από τις ντομάτες , αλατίζουμε, βάζουμε την ρίγανη και το θυμάρι και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
* Ροδίζουμε λίγο τα λουκάνικα στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πατάτες και τα τυλίγουμε με τις φέτες του μπέικον. Κατόπιν τα τοποθετούμε δίπλα από τις ντομάτες.
* Περνώντας τα μανιτάρια με ελάχιστο λάδι, τους βάζουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε και αυτά στο τηγάνι.
* Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή όσο παραπάνω τα θέλουμε ψημένα.
* Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με τις πατάτες ,τρίβουμε εάν θέλουμε με το μύλο, χοντρά, φρέσκο πιπέρι, βγάζουμε το μπυρόνι από την κατάψυξη που το έχουμε βάλει για να «τεζάρει» και πάμε!