Γύρισαν στο σπίτι αργούτσικα. Τα ποτάκια είχαν δουλέψει για τα καλά και τους είχαν φέρει στη γνωστή, για όλους λίγο-πολύ, κατάσταση.

Πείνα και μια ακατάσχετη επιθυμία για κάτι «βρώμικο», για μια «γουρουνιά»!

Του νεαρού του είχε κάτσει ντε και καλά να φάει πίτσα, τα λιωμένα τυριά και τα αλλαντικά τα έβλεπε σα βάλσαμο στο μπερδεμένο του στομάχι. Της νεαράς μια τηγανιά, έστω κατεψυγμένες πατάτες, με λίγη σάλτσα ντομάτας από πάνω την κάλυπτε. 

Τα δύο μυαλά βγάζουν καλλίτερο αποτέλεσμα από το ένα. Έτσι και έγινε. Η σύνθεση των δύο επιθυμιών γέννησε μια απίστευτη και πεντανόστιμη «γουρουνιά»!  

Πίτσα, που αντί για ζύμη είχε μια στρώση τηγανιτές πατάτες και από πάνω όλα τα συναπαρτούντα μια πίτσα, σάλτσα, τυριά, αλλαντικά κ.ά.

Υλικά:

Η ποσότητα, στα υλικά, για αυτή την συνταγή δεν είναι δεσμευτική. Εξαρτάται πόσο πλούσια θέλεις να την κάνεις και εκτός από τα βασικά υλικά (πατάτες, τυρί, σάλτσα) τα toppings είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός.

Πατάτες τηγανιτές

Τριμμένη μοτσαρέλα(ή ότι τυρί έχουμε που λιώνει)

Σάλτσα πίτσας

Ό,τι toppings έχουμε και θέλουμε(αλλαντικά, πεπερόνι, λουκάνικα, λαχανικά, κ.α.)

 

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Σε σκεύος που μπαίνει στο φούρνο στρώνουμε μία στρώση πατάτες, γεμίζοντας τα κενά με πατάτες που σπάμε. Μην τσιμπολογήσεις πολλές όσο τις στρώνεις, γιατί στο τέλος θα ξεμείνεις. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί επάνω τους και στρώνουμε άλλη μια στρώση πατάτες. Σε προθερμασμένο φούρνο 180οC ψήνουμε για 5 λεπτά να λιώσει το τυρί και να γίνουν οι πατάτες μία πίτα.

Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και τον γυρίζουμε στο γκριλ. Απλώνουμε την σάλτσα, επάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί και τέλος ό,τι αλλαντικό ή άλλο topping θέλουμε. Φουρνίζουμε την πίτσα και ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά και να έχει πάρει το χρώμα που μας αρέσει.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μια ανάσα, για να μπορέσουμε να την ευχαριστηθούμε, και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε!!!