Εντάξει βρέθηκες στο σπίτι σόλο και σε έχει κόψει. Μετά δεν είσαι σόλο γιατί έρχεται κι η Λίτσα. Αυτό δεν πάει να πει ότι πρέπει να ξεπετάξεις την πείνα σου έτσι άπονα ούτε τη Λίτσα. Σεβάσου και τις δύο, τη Λίτσα και την μπριζολίτσα. Δεν πρόκειται να σου πάρει πάνω από τρία-τέσσερα λεπτά επιπλέον χρόνο να κάνεις ένα γκουρμέ πιάτο για να τη βάλεις από τη γεύση κάτω.
Θα δεις, θα σου αρέσει και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, άλλη φορά που θα βρεθείς με στριμωγμένα χρονικά περιθώρια. Δεν χρειάζεται πάνω από δεκαπέντε λεπτά το όλο εγχείρημα!
Το νου σου μην τα μπερδέψεις, τα παρακάτω υλικά είναι όταν θα είστε τέσσερα άτομα (μπορεί η Λίτσα να φέρει και δύο φίλες της) Τώρα που είσαι σόλο βιολί κάνε την προσαρμογή των ποσοτήτων πριν έρθει η ορχήστρα:
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
- 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα σε μέτριους κύβους
- 12 μέτριες μαύρες ελιές
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ μέτρια πράσινη καυτερή πιπεριά(χωρίς σπόρους) ψιλοκομμένη
- ½ κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- λίγο σκόρδο σκόνη, λίγο τσίλι σκόνη
- αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά να ζεστάνει, καρυκεύουμε και από τις δύο πλευρές τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για τρία λεπτά από την κάθε μεριά και να έχουν πάρει ωραίο καφετί χρώμα.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, το σκεπάζουμε με ένα καπάκι, πολύ καλά, για πέντε έως δέκα λεπτά, ανάλογα με το πάχος που έχουν οι μπριζόλες, και μέχρι να ισορροπήσουν είναι έτοιμες.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο το λάδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας. Καρυκεύουμε και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρά τα υλικά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες και πάνω σε κάθε μια την γαρνιτούρα της.
Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόοοοοσο νόστιμα! Ε Λίτσα;