Όταν ερχόταν η κατάλληλη συγκυρία, ήταν μια έκφραση που η γιαγιά μου την έλεγε πάντα. Έτσι λοιπόν πριν κανά μήνα έφερε η ώρα όσα δεν είχε φέρει ο χρόνος.

Φρεσκοκουβαλημένος στην γειτονιά, πριν περίπου τρεις μήνες, βρέθηκα γείτονας στο παραδίπλα διαμέρισμα, με την Μαρία. Στο παρά κάτι να τελειώσει τα πρώτα -αντα το Μαράκι, μια χαρά κούκλα! Κάτι μισοκαλημέρες και κάτι γνεψίματα, δίκην χαιρετισμού, μέχρι την κρίσιμη ώρα. Δεν την έβλεπα και συχνά βλέπεις.

Πέμπτη βραδάκι ήταν, γύρω στις εννιά, και ντριιιιν χτυπάει το κουδούνι. Ανοίγω και να σου μπροστά μου το Μαράκι. Είχε ξεμείνει από λάδι.

 Ω του θαύματος στροφάρω άμεσα και ρίχνω την ιδέα:

-Ετοιμαζόμουν να φτιάξω κάτι και για μένα να φάω, δεν έρχεσαι να φάμε μαζί;

Η απάντηση ήταν άμεση.

-Γιατί όχι; πάω να κλείσω το σπίτι και έρχομαι.

Βουουουρρρ στην κουζίνα λοιπόν να δω τι θα βρω και τι θα κατεβάσει η κούτρα μου.

Λοιπόν η κατάληξη ήταν πέννες με chorizo, κολοκύθι και κρέμα γάλακτος.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο                                                                  
  • 200 γρ. chorizo* ή άλλο λουκάνικο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 350γρ. πένες
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Βγάζουμε την μεμβράνη από το λουκάνικο, το ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε το κολοκύθι και το σωτάρουμε για 10 περίπου λεπτά.

Κατόπιν βάζουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Όταν βράζουμε τις πένες βαστάμε λίγο από το νερό. Βάζουμε τις στραγγισμένες πένες στο τηγάνι με την σάλτσα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει ώστε να βοηθήσει να μελώσει η σάλτσα του φαγητού μας .

Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί που έχουμε επιλέξει.

Η βραδιά πέτυχε, με το φαγητό και το κρασί η ώρα πήγε αργάμιση. Ξέρω, ξέρω θέλετε να μάθετε τι απέγινε τελικά με το Μαράκι.

Στο Μαράκι λοιπόν, μια φιλική της οικογένεια, της είχε παραχωρήσει το σπίτι για τέσσερεις μήνες που θα παρακολουθούσε ένα σεμινάριο, από τον Βόλο γαρ.

Τον υπόλοιπο λοιπόν χρόνο που έμεινε περάσαμε εμείς καλά και εσείς, φαντάζομαι, καλλίτερα!!!

*chorizo: λουκάνικο ισπανικό, υπάρχει σε φρέσκια μορφή που πρέπει να μαγειρευτεί για να φαγωθεί ή πιο συχνά καπνιστό το οποίο έχει υποστεί κάποια ζύμωση και τρώγεται σε ψιλοκομμένες φέτες.