Άλλοι προτιμούν τα σιροπιαστά, άλλοι τα σοκολατοειδή. Οι δεύτεροι είναι περισσότεροι. Οι ιδιαίτεροι όμως είναι αυτοί των σιροπιαστών. Αυτά είναι τα 10 γλυκά στην Αθήνα (και ολίγον από Αττική) που μας κάνουν να τρώμε κρυφά στο αμάξι ή τα μεσάνυχτα, για να μη μας πάρουν χαμπάρι παιδιά, σκυλιά,σύντροφοι και συγγενείς.

Zuccherino

Στη γλύκα το έχουμε ρίξει εσχάτως, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για πραγματικά γλυκά. Όχι για κρέπες, αλλά για προφιτερόλ, cheesecake, γαλακτομπούρεκο, τάρτες αλλά και παγωτό. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να βρεις τόσα «άψογα» προϊόντα σε έναν χώρο, αλλά το Zuccherino είναι εδώ για να κάνει τη διαφορά.

Παρότι έχω αγαπημένα γλυκά, στο Zuccherino πάντα μπερδεύομαι. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Το cheesecake, το οποίο ανάλογα την εποχή σερβίρεται με διαφορετικά φρούτα; Το προφιτερόλ (εννοείται πως πάντα επιλέγουμε την οικογενειακή συσκευασία και δεν τη μοιραζόμαστε με ΚΑΝΕΝΑΝ) με αφράτα choux γεμισμένα με παγωτό, ζεστή πραλίνα φουντουκιού, σαντιγύ και flakes μαύρης σοκολάτας; Το τραγανό μιλφέιγ με τα χειροποίητα φύλλα σφολιάτας και τη βελούδινη κρέμα;

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews