Το CNN συγκέντρωσε τις δέκα κορυφαίες κουζίνες του κόσμου και ΟΚ, προφανώς είναι και η ελληνική ανάμεσά τους. Ανάμεσα στις πληροφορίες που δίνονται για την κάθε κουζίνα, στο CNN αναφέρεται και το φαγητό που καλό είναι να αποφεύγεις. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για το φαγητό που θεωρούν το χειρότερο ελληνικό. Μη γίνετε έξαλλοι. Που μερικοί θα γίνετε, βέβαια, γιατί, για κάποιο παράξενο λόγο, το αγαπάτε. 
 
Σε άλλα νέα, το CNN αποφάσισε ποιες είναι οι δέκα καλύτερες κουζίνες του κόσμου. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιταλική, μάλλον δίκαια, ενώ στη δεύτερη θέση η Κινέζικη κουζίνα. Στην Τρίτη η γαλλική και μετά η ισπανική, η ιαπωνική, και μην τα πολυλογούμε η ελληνική βρίσκεται στην έβδομη. Δεν συμφωνούμε, εντάξει; Για να μη μπερδευόμαστε, αφήνουμε τη λίστα με τις χώρες με την καλύτερη κουζίνα παρακάτω:
 
1. Ιταλία
2. Κίνα
3. Γαλλία
4. Ισπανία
5. Ιαπωνία
6. Ινδία
7. Ελλάδα
8. Ταϊλάνδη
9. Μεξικό
10. ΗΠΑ
 
Πάμε τώρα στο ψητό.
 
Σε κάθε μια από τις κουζίνες, η συνακτική ομάδα του CNN προτείνει πιάτα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς, αλλά και άλλα που καλό θα ήταν να αποφύγει. Στην αμερικανική κουζίνα ας πούμε να αποφύγουμε τα KFC (δεν το κάνουμε χρόνια τώρα, παιδιά), ενώ στην ιταλική τη βουβαλίσια μοτσαρέλα. Στα must της κινέζικης κουζίνας είναι το γλυκόξινο χοιρινό, ενώ στα don’ts η σούπα από πτερύγιο καρχαρία. Προφανέστατα. Όχι για λόγους γεύσεις μόνο. 
 
Σε ό,τι αφορά την ελληνική κουζίνα, προτείνουν το ελαιόλαδο (πέφτουμε από τα σύννεφα). «Περιχυμένο σε άλλα φαγητά ή επάνω σε ψητές φέτες ψωμιού, έχει σχεδόν τόση ποικιλία όσο και το κρασί στις γεύσεις του», αναφέρεται. Επίσης, θεωρούν must τη σπανακόπιτα, αλλά και τον γύρο, γιατί «το βραδινό μεθύσι δεν θα είναι το ίδιο χωρίς μια πίτα με ψητό κρέας και τζατζίκι». 
 
Πάμε στο «να αποφύγετε».
 
Παιδιά, το CNN θεωρεί το λαχανόριζο πιάτο προς αποφυγή. «Βασικά λάχανο και κρεμμύδι μαγειρεμένα μέχρι θανάτου και στη συνέχεια ανακατεμένα με ρύζι. Χορταστικό, αλλά μονοδιάστατο», γράφουν. Υποθέτουμε πως δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να δοκιμάσουν μπάμιες. 
 
Έχουν άδικο; Μάλλον όχι.