Στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα η Melisa Hasanspahić από το Γκοραζντέ της Βοσνίας ξεκίνησε την παραγωγή φαγητού από μια συνταγή που είχε κληρονομήσει από τη μαμά της, με σκοπό να κάνει μια μικρή επιχείρηση στην πόλη της και να επεκταθεί προς την πρωτεύουσα, το Σεράγεβο. Αυτό το έδεσμα το ονόμασε Ajvar, μια λέξη με τουρκική καταγωγή που σημαίνει χαβιάρι, αλλά όχι το χαβιάρι όπως το ξέρουμε. Η δική της συνταγή είχε προκύψει από λαχανικά.
«Αγαπώ το ajvar. Πάντοτε το λάτρευα», λέει στο BBC η Melisa, η οποία έγινε ξαφνικά επιχειρηματίας στον τομέα των τροφίμων και χάριν αστεϊσμού ονόμασε το προϊόν της Lady Ajvar.
Διάβασε τη συνέχεια στο intronews