Τι burger, hot dog και τοστ. Ξέχνα αυτές τις mainstream επιλογές και ψάξε να βρεις τα παρακάτω 6 εξεζητημένα σάντουιτς από διάφορες περιοχές του κόσμου που θα σε εισάγουν σε νέους κόσμους γευστικών αισθήσεων. Στην ανάγκη, πάρε και το αεροπλάνο να πας να επισκεφτείς τις περιοχές από όπου «κατάγονται» τα συγκεκριμένα σάντουιτς ώστε να τα δοκιμάσεις. Είναι τόσο καλά.

Σου τρέχουν τα σάλια; Και εμάς.

Muffaletta – Από τη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ

Εάν επισκεφτείς τις ΗΠΑ ή ένα γνήσιο αμερικάνικο εστιατόριο, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις εάν έχουν Muffaletta. Το muffuletta ή το muffaletta, αυτό το «βόμβα» σάντουιτς είναι ένα από τα δημοφιλέστερα που προέρχεται από Ιταλούς μετανάστες στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας χρησιμοποιώντας το ψωμί με το ίδιο όνομα. Οι Ιταλοί το «βάφτισαν» έτσι από τον τύπο του στρογγυλού ψωμιού από σουσάμι που έφεραν από την Σικελία.

Έχει ιστορία 200 ετών και αποτελείται από πολλές στρώσεις αλλαντικών, τυριών και γέμισης. Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του αλλά όλες περιλαμβάνουν μεσογειακές γεύσεις όπως ελιές, πιπεριές και ντοματίνια.

Pambazo – Μεξικό


Μπορεί να σου έρχονται στο μυαλό οι τορτίγιες όταν σκέφτεσαι το Μεξικό αλλά υπάρχουν και άλλες χαρακτηριστικές γεύσεις από την χώρα της λατινικής Αμερικής με την γευστικότατη γαστρονομία. Ένας από τα πιο διάσημα και αυθεντικά σνακ του Μεξικού είναι το pambazo, το οποίο θα βρείτε μόνο στα πολύ ψαγμένα μεξικάνικα. Η έμπνευση πίσω από το εντυπωσιακό αυτό πιάτο είναι στην πραγματικότητα ένα ηφαίστειο που υπάρχει στην Veracruz . Γιατί ηφαίστειο; Γιατί σαν την λάβα περιχύνεται πάνω από το ψωμί η κόκκινη σάλτσα guajillo.

Μέσα έχει πατάτες, λάχανο, chorizo, τυρί αλλά το μυστικό στην γεύση είναι η σάλτσα που καλύπτει το σάντουιτς και η σάλτσα που βρίσκεται στην γέμισή της από τυρί μασκαρπόνε.

Αν σου έχουν ήδη τρέξει τα σάλια, διάβασε τη συνέχεια στο intronews