Ώρες ώρες απλά δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του μέσου ανθρώπου. Ίσως και να μην θέλουμε τελικά. Βέβαια, ποιοι είμαστε εμείς για να κάνουμε κουμάντο στο τι βάζει στο στόμα του; Οι γευστικοί κάλυκες του καθενός, άλλωστε, αντιδρούν διαφορετικά. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: η 15η θέση στον κατάλογο του World Taste Atlas για το 2022, είναι κάπως άδικη.

Αντίθετα, οι αναγνώστες μας φέρθηκαν αρκετά καλά όσον αφορά το πώς βλέπουν την ελληνική κουζίνα. Εκεί, ναι, δεν έχουμε παράπονο. Η ελληνική κουζίνα, λοιπόν, είναι η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, με πρώτη την ιταλική. Σιγά τα λάχανα θα πούμε εμείς, έχουν φάει ποτέ γεμιστά από τα χεράκια της γιαγιάς Μαρίας; Μάλλον όχι.

Για τη σχετική λίστα, κυρίες και κύριοι, ψηφίζει το κοινό και σκοπός είναι να αναδειχτούν οι καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες. Στα κριτήρια για την ψήφο είναι τα πιάτα, τα ποτά και τα συστατικά τους. Η Ελλάδα βρέθηκε σε αυτή τη θέση χάρη στο καλαματιανό λάδι, τα φιστίκια Αιγίνης, το βινσάντο Σαντορίνης, τη μπουγάτσα και τον ντάκο, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία.

https://t.co/TVbd3jHohu

Το κορυφαίο πιάτο στον κόσμο σύμφωνα με την λίστα, είναι το ιαπωνικό καρέ. Στην τρίτη θέση είναι η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, πέμπτη η Ινδία, έκτο το Μεξικό, έβδομη η Τουρκία όγδοες οι ΗΠΑ, ένατη η Γαλλία και δέκατο το Περού.

Σε ποια θέση βρέθηκε το καλύτερο (σύμφωνα με τους αναγνώστες του Taste Atlas), ελληνικό πιάτο; Στην 15η. Και ποιο ήταν αυτό; Τα παϊδάκια. Εντάξει, μπορούσαμε και καλύτερα. Στην 31η βρίσκεται ο απλησιάστος για πολλούς πλέον γύρος, στην 36η το γιουβέτσι και στην 41η ο μπακαλιάρος,