Παγκόσμια ημέρα Αγάπης σήμερα, και τι είναι η αγάπη; Ένα συνώνυμο της ρευστότητας. Δεν τη βλέπεις, δεν την αναγνωρίζεις, δεν την πιάνεις, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτή. Εκτός…. Εκτός αν τη γευτείς. Όχι, δεν είναι σεξουαλικό υπονοούμενο. Δεν είμαστε σεξομανείς, κοιλιόδουλοι είμαστε. 
Οι φορές που καταφέρνεις να την εξαργυρώσεις την αγάπη, είναι οι φορές που η μυρωδιά της τρύπησε τα ρουθούνια σου, από το βάθος της κουζίνας. Οι φορές που την είδες στην κατσαρόλα, το τηγάνι ή το ταψί και ήξερες πως θα τη γευτείς την άτιμη. 

Η αγάπη μυρίζει και έχει τη μυρωδιά των παρακάτω φαγητών. Όποιος στα έχει ετοιμάσει ή για όποιον τα έχεις ετοιμάσει, αυτό που σας ενώνει είναι αγνή αγάπη. Τόσο αγνή όσο η μυρωδιά του λεμονιού και της ρίγανης από το ταψί με το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. 

Μουσακάς

Μουσακάς σημαίνει σε αγαπάω τόσο πολύ που θα λερώσω δέκα διαφορετικά σκεύη και θα ψάξω και μυστικά για τέλεια μπεσαμέλ, για πάρτη σου. Όποιος σου φτιάχνει μουσακά, σε αγαπάει πολύ. Και για όποιον κι αν φτιάχνεις μουσακά, μην το αρνείσαι άλλο. Λιώνεις. 

Παστίτσιο

Περιμένουμε να δημιουργηθεί ένα λεξικό που θα ενώνει έννοιες και συναισθήματα με φαγητά. Στο λήμμα αγάπη, δίπλα θα φιγούραρε η φωτογραφία μιας παστιτσάρας. Ζεστής ακόμα. 

Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

Παιδιά, η Κυριακή μυρίζει κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. Και επειδή τις Κυριακές τις στολίζουμε με επαφές με πολύ αγαπημένα άτομα, για να ξεχάσουμε την Κυριακίλα, Κυριακή + κοτόπουλο + τραπέζι με φίλους = αγάπη στην πιο αγνή τους μορφή. 

Καρμπονάρα 

Φτιάχνεις καρμπονάρα; Λιώνεις. Και λιώνεις τόσο που θες να εντυπωσιάσεις, με όπλο την πλούσια γεύση της λευκής σάλτσας. Μπήκες και στη διαδικασία να ρωτήσεις αν τρώει μανιτάρια; Γουστάρεις. Αγαπάς.

Γεμιστά 

Τα γεμιστά είναι η απόδειξη της μάνας σου πως σε αγαπάει, παρόλο που είσαι ένας ανεπρόκοπος τεμπέλης. Σε αγαπάει, γιατί αν δεν σε αγαπούσε, δεν θα περνούσε ολόκληρο πρωινό καθαρίζοντας ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες για χάρη σου, παλεύοντας να της μαλακώσει και να μη μείνει άψητο το ρύζι στον φούρνο. Αλλά πού να καταλάβεις; Παρατήρησες ότι οι πιπεριές είναι περισσότερες και υπάρχει και φρεσκοαγορασμένη φέτα στο ψυγείο; ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΛΕΝΕ.

Στραπατσάδα 

Και οι μπαμπάδες αγαπάνε έμπρακτα. Για αυτό σου φτιάχνουν στραπατσάδα τις μέρες που ξυπνάς hangover. Ξέρουν. 

Κοτόσουπα

Θα αναλύσουμε γιατί η κοτόσουπα είναι αγάπη; Γιατί φτιάχνεται από φροντίδα, διάολε. Φροντίδα ατόφια και ανησυχία. 

Κερασμένο delivery

Ό,τι κι αν έχει μέσα η σακούλα, το κερασμένο delivery θα μυρίζει βαθιά αγάπη, που μετριέται σε θερμίδες. Παρακαλείς να έχει McDonald’s μέσα, ξέρουμε.