Όλα ξεκίνησαν ένα απλό μεσημέρι του Σεπτεμβρίου όταν, στο άκουσμα του «έχω μαγειρέψει μπάμπιες», με αόρατη δύναμη με ώθησε στη μηχανή αναζήτηση της Google. Για κάποιο λόγο πληκτρολόγησα «bamies», «μπάμπιες» και μαντέψτε, εμφανίστηκαν μπροστά μου διάφορα αποτελέσματα για τις… μπάμιες.

Η αλήθεια είναι ότι τα φημισμένα στη χώρα μας λαδερά, είναι υποτιμημένα. Τα περισσότερα αξίζουν βραβεία, ειδικά όταν τα δοκιμάζουμε τον όχι και τόσο βαρύ χειμώνα στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι φακές, η φασολάδα, τα φασολάκια και ο αρακάς, πάντα μαζί με ένα κιβώτιο φέτα δίπλα, είναι έργα τέχνης. Τα ρεβύθια, από την άλλη, όχι. Ούτε φυσικά και οι μπάμιες. Μα ποιος τρώει μπάμιες;

Rewind: Για κάποιο λόγο πληκτρολόγησα «bamies», «μπάμπιες» και μαντέψτε, εμφανίστηκαν μπροστά μου διάφορα αποτελέσματα για τις… μπάμιες. Μετά από σκληρή μελέτη και έρευνα, «έπεσα» πάνω σε μια λίστα που είχε δημοσιεύσει το ξακουστό Taste Atlas στις αρχές του καλοκαιριού. Και ο Σεπτέμβριος καλοκαίρι είναι βέβαια, μην τους πιστεύετε.

Σε αυτή τη λίστα που ετοίμασε ο οδηγός γεύσης, βλέπουμε τα χειρότερα φαγητά του κόσμου και ανάμεσά τους, υπάρχουν και δύο ελληνικά. Σε μια άλλη λίστα, τη δική μας λίστα, θα βρείτε τα πιο ξενέρωτα. Γούστα είναι αυτά παιδιά, δεν έχουμε όλοι τους ίδιους γευστικούς κάλυκες.

Τα δύο ελληνικά φαγητά που κατάφεραν να μπουν στα πρώτα 50 με την χειρότερη γεύση, είναι οι μπάμπιες (πανηγυρική δικαίωση) και ο πατσάς. Ναι, αλλά έχετε δοκιμάσει κύριοι και κυρίες του Taste Atlas πατσά μετά από ξενύχτι και μπόλικο αλκοόλ; Δε νομίζουμε, οπότε μην κρίνετε τόσο εύκολα.

https://t.co/CcvGtaeNGv