Ιστορίες ανθρώπων της εργατικής τάξης. Μετανάστες και πρόσφυγες που κατάφεραν με τα φαγητά του τόπου τους να γίνουν κομμάτι μιας χώρας που κάποτε πουλούσε όνειρα. Στις δύο πρώτες σεζόν είδαμε τα φαγητά του δρόμου σε Ασία και Λατινική Αμερική, στον τρίτο κύκλο κάνουμε μια βόλτα στις πιο διάσημες πόλεις της Αμερικής και στις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου. Το ταξίδι μας ξεκινά από το Λος Άντζελες και καταλήγει στο Μαϊάμι.

Τι είδαμε και δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα μάτια μας από την οθόνη; Καρνίτας να σιγοβράζουν με αγάπη, τάκο με στηθοπλευρά και χοιρινή κοιλιά, πίτσα και χοτ ντογκ της Νέας Υόρκης, γιάκαμιν στη Νέα Ορλεάνη, τα πιο λαχταριστά πόκε της Χαβάης και σάους. Υπάρχουν άπειρα ντοκιμαντέρ για φαγητά στο Netflix, το πολυβραβευμένο Chef’s Table είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα αλλά αυτή η σειρά έξι επεισοδίων σου μιλάει και για την ιστορία της εργατικής τάξης της σύγχρονης Αμερικής. Σου δίνει στο πιάτο (pun intended) τη συμβιωτική σχέση μεταξύ της κουλτούρας ενός τόπου και του φαγητού.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Είναι γυρισμένο σαν ντοκιμαντέρ κι αυτό μετράει. Θα δείτε πολλά μαχαίρια να ακονίζονται, κατσαρόλες με χοιρινό να σιγοβράζουν στο Carnitas El Momo, τάκος που θα πληρώνατε από μόνοι σας όσο μια αστακομακαρονάδα για να φάτε, ταπεινές καντίνες φαγητού που θα ζήλευαν χρυσοσκουφάτοι σεφ και κάνουν τους Instagramers να περιμένουν σε ουρά για ώρα για μια μόνο φωτογραφία.

Θα μάθεις ότι οι ιδιοκτήτες των πάγκων street food δεχόντουσαν συχνά παρενοχλήσεις από την Αστυνομία κι έπρεπε να πληρώσουν μια περιουσία για μια άδεια ώστε να μπορέσουν-νόμιμα- να βγάλουν λίγα χρήματα για να φροντίσουν τα παιδιά τους. Να επιβιώσουν.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Σίγουρα θα θελήσεις να δοκιμάσεις ένα από τα 33 διαφορετικά σουβλάκια από τις Φιλιππίνες στο Dollar Hits ή να φας ένα χοτ ντογκ στου Earle’s. Κυρίως, θα δεις ότι το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους και τους κάνει χαρούμενους. Χωρίς να χρειάζονται και πολλά χρήματα. Μαγαζιά που βρίσκεις στα πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης ίσως σερβίρουν καλύτερο φαγητό από ακριβά εστιατόρια σε ταράτσες ξενοδοχείων. Το κοτόπουλο χαλάλ πάνω στο ρύζι που έφεραν οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή είναι ένα καλό παράδειγμα.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτή η ντοκιμαντερίστικη σειρά του Netflix σου μαθαίνει πώς η αγάπη για το φαγητό είσαι συνώνυμη με την αγάπη για τη ζωή. Ειδικά στο επεισόδιο της Νέας Ορλεάνης που συναντάς την Miss Linda που έζησε τον τυφώνα Κατρίνα. Τα περισσότερα εστιατόρια θέλουν να σε πείσουν ότι πρέπει να αγοράσεις μια εμπειρία. Αυτές οι καντίνες σου πουλάνε μια γεύση της ζωής.