Μπορεί να μην το σκεφτόμαστε συχνά αυτό, αλλά το πώς και το τι τρώμε, συχνά καθορίζει και την προσωπικότητά μας. Από την άλλη, η λαχτάρα για φαγητό μπορεί να καθορίσει τι τρώμε και πότε, αλλά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας που υπαγορεύουν τα τρόφιμα που μας αρέσουν και πώς ακριβώς τα τρώμε.

Για παράδειγμα: τρώτε αργά ή γρήγορα; Αν έχετε την τάση να τρώτε αργά, σας αρέσει να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων και ξέρετε πώς να εκτιμάτε τη ζωή, υποστηρίζει η Julia Hormes, ψυχολόγος που ειδικεύεται στη διατροφική μας συμπεριφορά. Όσοι τρώνε γρήγορα, τείνουν να είναι φιλόδοξοι και ανυπόμονοι. Μήπως σας θυμίζει κάποιον αυτό;

Οι «γρήγοροι», σύμφωνα με την Hormes είναι πολυάσχολοι, μπορούν να κάνουν πολλά συγχρόνως και είναι επίσης εξαιρετικοί συνεργάτες ή σύντροφοι λόγω της δοτικής φύσης τους. Εν τω μεταξύ, η αγάπη μας για τη δοκιμή νέων φαγητών συχνά αναδεικνύει την περιπετειώδη πλευρά μας. Οι ιδιότροποι στο φαγητό, από την άλλη, τείνουν να εκδηλώνουν άγχος και νευρωτισμό. Και πάλι, μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι;

via GIPHY

Πέρα από την ταχύτητα, οι διατροφικές μας προτιμήσεις λένε πολλά και για εμάς. Από το πώς τρώμε τα αυγά μέχρι και το πώς θέλουμε ψημένη την μπριζόλα μας. «Δεν εξετάζουμε συχνά τι και πώς τρώμε. Ωστόσο, ο τρόπος που προετοιμάζουμε και τρώμε το φαγητό μας μπορεί να πει πολλά για το ποιοι είμαστε όπως και για την προσωπικότητά μας», είπε στο Fabulous ο ειδικός ψυχολόγος, Lee Chambers.

Το πώς σας αρέσουν τα αυγά σας είναι μια ερώτηση που τίθεται συχνά, αλλά η απάντηση λέει πραγματικά πολλά για τον εαυτό μας. Ο Lee αποκάλυψε ότι οι λάτρεις των σκληρών αυγών είναι υπομονετικοί, ανθεκτικοί και συνετοί, αλλά εκείνοι που τους αρέσουν τα αυγά τους μαλακά, είναι συχνά αντιδραστικοί, ευφάνταστοι και ενεργητικοί.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν τη μπριζόλα τους rare ενώ σε άλλους αρέσει να είναι καμένη μέχρι που αυτή γίνεται τραγανή; Εάν είστε από αυτούς που λένε «καλοψημένη, παρακαλώ» όταν παραγγέλνετε μια μπριζόλα έξω, πιθανότατα είστε κάποιος που χαρακτηρίζεται από την συντηρητικότητα του. Τα άτομα που προτιμούν την μπριζόλα τους rare ή medium rare κρέατος, είναι συνήθως εξωστρεφείς, δημιουργικοί, ευερέθιστοι και άτομα με υψηλή ενέργεια και πάθος στις αναζητήσεις τους.