Την λένε Μέγκαν Κόντρι και πλέον έκανε τάμα να μην αγγίξει ξανά junk food μετά το σοκ της ανακάλυψης ενός ξεχασμένου μπέργκερ στο αυτοκίνητό της (σε πιάνει μια αηδία). Ισχυρίζεται ότι το αγόρασε το 2017 και σήμερα μοιάζει σαν να μην πέρασε μια μέρα από πάνω του. Κοινώς, σε πιάνει μια αηδία.

Βέβαια, η γυναίκα αυτή εσκεμμένα το άφησε ανέγγιχτο πέντε χρόνια, έκανε κοινωνικό πείραμα που ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Ένα βράδυ του 2017 αγοράζει δυο τζιζ από τα McDonald’s , τρώει το ένα κι αφήνει το άλλο στο αυτοκίνητο. Είχε πάρει και πατάτες, εννοείται τις έφαγε. Πέντε μέρες μετά το βρίσκει και δεν έχει ίχνος μούχλας ή κακιάς μυρωδιάς. Έτσι, πήρε την απόφαση να δει πότε επιτέλους θα χαλάσει αυτό το μπιφτέκι. Τρεις εβδομάδες μετά ακόμη αναλλοίωτο το μπιφτέκι. Το έβγαζε κάθε λίγους μήνες από την ντουλάπα για να το παρατηρεί. Εντάξει, βρήκε χόμπι.

Κάποια στιγμή το ξέχασε εντελώς. Τελικά, πέντε χρόνια μετά το θυμήθηκε και η μόνη αλλοίωση του κρέατος ήταν ότι έγινε συμπαγής μάζα, σκληρή σαν πέτρα και μπορούσε άνετα να σπάσει ένα παράθυρο. Ακόμη και το τυρί και το ψωμάκι ήταν αναλλοίωτα, δεν είχαν μουχλιάσει που σίγουρα δεν το λες και λογικό. Που είναι οι μύκητες στο ψωμί; Γιατί δεν μύριζε χαλασμένο τυρί ή κρέας; Ούτε σε μέγεθος συρρικνώθηκε το τσιζ και εντάξει δεν έχει βακτηρίδια μετά από τόσα χρόνια. Δεν σάπισε ρε παιδί μου;

Τα McDonald’s επιμένουν ότι τα κρέατά τους είναι 100% βοδινά. Εγκεκριμένα και δεν χρησιμοποιούν συντηρητικά και συμπληρώματα. Βάζουν μόνο αλάτι και πιπέρι.

Τα συντηρητικά προστίθενται στα τρόφιμα για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της αλλοίωσης αναστέλλοντας την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Δεν ισχυριζόμαστε κάτι. Απλά, αφήνουμε αυτή την πληροφορία, τυχαία, να υπάρχει. Και για να είμαστε δίκαιοι, θα προσθέσουμε ότι ο ρυθμοί της αποσύνθεσης είναι ταχύτερος σε υγρά περιβάλλοντα (με υγρασία) κι αν το φαγητό τοποθετηθεί κάπου και στεγνώσει εντελώς μπορεί μεν να αφυδατωθεί αλλά όχι να μουχλιάσει. Μάλλον η ντουλάπα δεν είχε την κατάλληλη θερμοκρασία.

Από την άλλη, μιλάμε για πέντε ολόκληρα χρόνια.