Με μια πρώτη ματιά, ίσως να μην σου γεμίζει το μάτι η συνταγή. Αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις. Και φυσικά να το φτιάξεις.
Μόλις δύο υλικά χρειάζεσαι, μπέικον και μαύρη ζάχαρη , για να έχεις ένα αποτέλεσμα πολλαπλής χρήσης. Από μόνο του είναι αγαπημένο σνακ, τραγανιστό, με υπέροχη αλμυρό- γλυκιά γεύση, ότι πρέπει για το ποτάκι σου.
Ωστόσο μπορείς ακόμα να το βάλεις σε πάρα πολλές σαλάτες. Σπασμένο σε κομμάτια σε πολλές σούπες, ξέρεις, σε αυτές τις στιγμιαίες που γλυτώνεις την βαβούρα, αρκετές από αυτές είναι ενδιαφέρουσες. Σε διάφορα φαγητά σαν topping που θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση και χαρακτήρα σε αυτά.
Για μισό κιλό μπέικον σε φέτες θα χρειασθούμε 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε τις φέτες του μπέικον σε ένα επίπεδο. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανιστό και γυαλιστερό. Αφήστε το 5 λεπτά για να γίνει εντελώς τραγανιστό.
Εάν το φυλάξουμε σε ένα τάπερ ή βάζο διατηρείται στο ψυγείο για καιρό tasty and crispy!