Δεν θα κρυφτούμε. Κατά καιρούς έχουμε γράψει ύμνους για φαγητά που μας αρέσουν. Ποιος ξεχνά τα μαμαδίστικά γεμιστά; Ποιός δεν τιμά τη φέτα (εντάξει ναι, υπάρχουν κάποιοι) Ή ποιος δεν έχει ξενερώσει όταν βρήκε στο πιάτο του ρεβίθια. Τώρα όμως θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς. Χαζέψαμε στο αγαπημενο Buzzfeed διάφορα «διατροφικά εγκλήματα» κατά της ανθρωπότητας και δικάζουμε 6 από αυτά.

Κέτσαπ στα μακαρόνια

Spaghetti topped with a ton of ketchup

Οι «περπατημένοι» θα θυμούνται ότι στα 90s πολλοί τόνιζαν λάθος τη λέξη και έλεγαν «κετσάπ». Αλλά ας φτάσουμε στο σήμερα. Γευστικά ξεπερασμένη και ποιοτικά κάτω του μετρίου, προσφέρει ελάχιστη αναβάθμιση και απόλαυση ακόμα και στο αγαπημένο της ταίρι, το κάθε λογής junk food. Αν δεν ζυεγάρωνε με τη μουστάρδα θα είχε πάρει ήδη πόδι από hot dogs και burgrers. Φυσικά, δεν έχει καμία δουλειά να λερώσει αυτό το θείο δώρο που απολαμβάνει η ανθρωπότητα, τα ζυμαρικά.

Βurger, αλλά αντί για ψωμάκι έχει donut

A bacon cheeseburger that has glazed donuts as buns

Το ξέρεις, το ξέρω, το ξέρουμε και οι δύο: ναι το βλέπεις σε Instagram και youtube και μοιάζει λιγουρευτικό όσο λίγα πράγματα στον κόσμο. Μετά όμως σκέφτεσαι καλύτερα: μια μπουκιά για τη δοκιμή και έξω από την πόρτα. Κάπου κούρασαν αυτοί οι ανέμπνευστοι «φρανκενστέιν». Και στο κάτω-κάτω, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; Όλη αυτή η μόδα με τα μπουγατσάν και τα cronut δεν έχει περάσει;

Μπέικον με μερέντα

A slice of toast topped with Nutella and bacon

Έλα ντάξει, τι είσαι 16;

Να ρίχνεις το γάλα πριν τα δημητριακά

A big bowl of milk, no cereal

Όχι, δεν είναι το ίδιο. Πώς δηλαδή είναι το ίδιο; Πώς θα μπορούσε να είναι το ίδιο, τη στιγμή που η αντίστροφη σειρά, πρώτα δημητριακά στο άδειο μπολ και έπειτα το γάλα, προσφέρουν εικόνες ποιητικές. Το γάλα δροσίζει τις τραγανές κορυφές των νιφάδων, τρυπώνει στις κοιλάδες που δημιουργούνται από τον ακαθόριστο σχηματισμό τους μέσα στο μπολ, και όταν πλέον φτάσει σε μια ικανοποιητική ποσότητα, δημιουργεί μικρά «νησάκι» μέσα σε μια λευκή θάλασσα. Συγγνώμη, αλλά ο Δημιουργός του κόσμου έχει πάρει τα εύσημα για πιο πρόχειρη και πολλή λιγότερη δουλειά από αυτό.

Να βουτάς τα oreo σε νερό και όχι σε γάλα

A plate of Oreos next to a glass of milk

Κάπου έλεος με την έλλειψη σεβασμού. Μόνο με γάλα τα Oreo και μπορείς να περάσεις μια ολοκληρη ζωή με τρώγοντας μόνο αυτά.

Να δαγκώνεις την KitKat χωρίς να έχεις σπάσει τις μπάρες πρώτα

Someone bites into a Kit Kat bar

Για τους ψυχαναγκαστικούς, η παραπάνω εικόνα ισοδυναμεί με ξαφνικό θάνατο. Ακόμα όμως και αν δεν είσαι ψυχαναγκαστικός, δεν γίνεται να μην παραδεχτείς ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ. Η KitKat πάντα πρέσβευε το μέτρο σε όλες τις εκφάνσεις της: ούτε πολύ μεγάλη, μα ούτε και πολύ μικρή. Με πλούσια γεύση, αλλά χωρίς να σε βαραίνει. Με χαρακτηριστική γεύση, αλλά ποτέ δεν θα γίνει και η αγαπημένη σου. Ίσως τελικά να είναι ορισμός της χρυσής μετριότητας, ποιος ξέρει; Ίσως για αυτό ενώ σπάει εύκολα, δεν θα κάνεις κίνηση να την προσφέρεις. Ακόμα και έτσι όμως, πρώτα τη σπας σε τέσσερα ίσα κομμάτια και μετά τρως.