Λίγες είναι οι γιορτές και οι επέτειοι που με κάνουν να θέλω να κρυφτώ κάτω από το κρεβάτι για μια ολόκληρη μέρα, όπως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τα «καλά τα χρόνια» η ίδια η ημέρα, αλλά και όσες προηγούνταν αυτής γέμιζαν κόκκινες καρδούλες, εσώρουχα, αρκουδάκια, ιδέες για εορτασμούς (σέξυ εορτασμούς) και λόγια αγάπης και έρωτα. Αν δεν είχαμε συνηθίσει λόγω πανδημίας να γιορτάζουμε τα πάντα αλλιώς, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα ήταν ίδια με όλες τις άλλες. Θα αποφεύγαμε να τη συζητήσουμε και θα κάναμε ένα τυχαίο detox από τα social media για να αποφύγουμε το overdose αγάπης. Και καλά. Ωστόσο φέτος, τα πράγματα θα γιορταστούν, αντεστραμμένα και αντιδραστικά. Φέτος θα τη γιορτάσουμε και οι αλλεργικοί στις καρδούλες και τις πολλές αγάπες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ούσα μια εξ αυτών, αφού δεν έχω Βαλεντίνο, έχω πλάνο.

Φέτος η ημέρα των ερωτευμένων πέφτει Κυριακή, και θα της την αφιερώσω διάολε. Θα τη γιορτάσω με το ένα και μοναδικό πλάσμα που με έχει κάνει να νιώσω αυτές τις πεταλουδίτσες στο στομάχι που λέτε όλοι: τον σκύλο μου. Η Gypsy είναι ο έρωτας και θα έχει την τιμή να στέκεται δίπλα μου, όσο εγώ ζω έναν άλλο παράλληλο -άξιο εορτασμού- έρωτα: αυτόν με το φαγητό. Δε με παρεξηγήσει, οριακά αν μπορούσε θα μου έκανε ένα πατ πατ στην πλάτη εγκρίνοντας απόλυτα. Κάπου εδώ να ευχαριστήσω τη Wolt και το Celebrate Love της, με προσφορές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που είναι για εμένα ό,τι το τηλέφωνο για τους ερωτευμένους: το μέσο μου να εκφράσω τo πόσο απόλυτα κατέχω την τέχνη του να «ξέρεις πώς να απολαύσεις την αληθινή αγάπη». Το παρακάτω πλάνο θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάθε μέρα της εβδομάδας, αλλά εγώ θα ακολουθήσω τους τύπους και θα το περιορίσω στην Κυριακή. 

Πρωινό: το πρωινό της ημέρας των ερωτευμένων θα έρθει από το PAUL. Πολλοί έχουν συνδέσει τον έρωτα με τη σοκολάτα. Δε θα τους χαλάσω χατίρι, θα τα βρούμε κάπου στη μέση: σε ένα pain au chocolat ας πούμε. Κατά τα άλλα, οι γεύσεις θα είναι αλμυρές, μια tourte maria και μια pizza θα είναι μια χαρά. Η Gypsy 150γρ. κροκέτες. Τα κλασικά. Όχι από το PAUL, αλλά από το κάτω ντουλάπι της κουζίνας. Εν τω μεταξύ, σκέφτομαι ήδη την πρώτη γουλιά καφέ μετά από δυο μπουκιές από την quiche του PAUL και σκέφτομαι πως το συναίσθημα δε συγκρίνεται καν με τις πεταλούδες στο στομάχι. Είναι ακραία καλύτερο.

Μεσημεριανό: το μεσημέρι το μενού θα έχει μακαρονάδα με λιγκουίνι και τέσσερα τυριά από La Pasteria. Ναι, και σαλάτα. Είπαμε, ξέρω να τρώω. Στο παράλληλο θα τρέχει και μια παραγγελία από Zuccherino, γιατί μετά το μεσημεριανό, το θες το γλυκό σου. Με τη σοκολάτα μπορεί να ξεχρέωσα από το πρωί, αλλά λέω να τιμήσω το Be Mine cake με σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα φράουλα και λευκή σοκολάτα. Εκεί με την τραγανή βάση σε σχήμα καρδιάς, με κέρδισε.

Βραδινό: το βράδυ έχει κονσέρβα μοσχάρι για τη Gypsy και TGI Fridays για εμένα. Μαζί με KFC. Τώρα το μενού παίζεται στις επιλογές. Όχι δε θα είναι ένα ελαφρύ βραδινό. Σκέψου μόνο πως το mac&cheese παίζεται στο μυαλό μου απλώς για να μου ανοίξει την όρεξη.

Το πλάνο δεν τελειώνει εδώ. Το κάθε γεύμα θα συνοδεύει μια από τις ταινίες που όλοι οι αθεράπευτα ρομαντικοί θεωρούν τοπ. Σε αυτές δεν έχω καταλήξει, αλλά πιθανότατα θα είναι από τις κλασικές. Γιατί πώς γίνεται να πλησιάζω τα τριάντα και να μην έχω δει το Όσα Παίρνει ο Άνεμος, την Καζαμπλάνκα και το Roman Holiday; Audrey Hepburn είναι αυτή.

Ναι, φέτος θα γιορτάσω τον Βαλεντίνο τίμια, ευχαριστώντας άτυπα τη Wolt που μπορεί να εξισώσει το φαγητό με τη μεγαλύτερη καψούρα. Αν θες να το αντιγράψεις, μπορείς ελεύθερα. Και όχι μόνο την Κυριακή, αλλά κάθε μέρα της εβδομάδας. Εκτός από τα KFC. Τα KFC και τις προσφορές τους τα απολαμβάνεις μόνο Κυριακή, γιατί έρωτας χωρίς bucket δεν είναι έρωτας και αυτό το ξέρουμε όλοι. 

Δες εδώ όλες τις προσφορές της Wolt για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που ισχύουν για ολόκληρη την εβδομάδα και φτιάξε το πλάνο σου. Το πλάνο είναι σημαντικό, Προβοκάτορα. 

*Μη δείξετε αυτό το κείμενο στη διατροφολόγο μου ή σε κάποιον πρώην μου.