Μέσα στην καραντίνα, τα πιο «δύσκολα» τηλεφωνήματα είναι εκείνα που σού θυμίζουν την κανονικότητα. Στο μεταξύ, δεν είναι και εύκολο να θυμηθείς το πώς ακριβώς ζούσες μέχρι και το 2019 από τη στιγμή που το μισό ’20 το πέρασες μέσα στο σπίτι, αλλά υπάρχουν φίλοι με δυνατά μνημονικά. Και να τα reminders των ποτών μετά το γραφείο, των σχεδίων για φαγητό κάπου στο κέντρο τελευταία στιγμή και να οι happy hours κάτι Κυριακάτικα μεσημέρια σε café ή κάτι καθημερινές βράδυ σε μπαρ.

Σε αυτά τα τηλεφωνήματα, τις εξόδους της τελευταίας στιγμής ή τα ποτά μετά το γραφείο που έπαιρνες όλη σου την ένταση της μέρας, την παρατούσες πάνω στο μπαρ και ήταν λες και τη μάζευε ο μπάρμαν ή η μπαργούμαν με το βετέξ μαζί με τα σφηνάκια που χύθηκαν, δε μπορώ να την κοντράρω. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τη happy hour. Γιατί μπορεί ο καλοθελητής να μου έχει τηλεφωνήσει για να με ταράξει και να μου θυμίσει πως η ζωή είναι ένα παρατεταμένο lockdown, χωρίς απρόσμενες χαρές, αλλά η Wolt δε με έχει αφήσει μόνη σε αυτό. Από τις 11 Ιανουαρίου και για δυο βδομάδες κάθε απόγευμα, από τις 17:00 μέχρι τις 19:30 έχει Happy Hour. Ναι, δεν την περίμενε αυτή την πάσα ο συνομιλητής μου στο τηλέφωνο. Πρέπει να έσπασα τη μιζέρια του σε χίλια κομμάτια, λέγοντάς του ότι θα μπορεί να παραγγέλνει φαγητό και πέρα από απόλαυση να χαίρεται και προσφορές. Πολλές προσφορές. 

Δυο πράγματα δεν αντέχω: τα προφανή ψέματα και τη γκρίνια και επειδή το πρώτο δύσκολα θα το αποφύγω σε αυτή τη ζωή, απολαμβάνω την πολύτιμη βοήθεια της Wolt με το δεύτερο. Γιατί όσο και να θέλει να με μιζεριάσει ένα τηλεφώνημα που μού «τρίβει στη μούρη» όσα δεν έχω, τα φαγητά στο κέντρο και τα ποτά, έρχεται η Wolt και προσθέτει έναν άσσο στο μανίκι μου από το πουθενά.

Ναι, δεν έχεις φαγητό στο κέντρο. Αλλά έχεις Happy Hour με KFC, Pax (μήπως εκεί θα ήταν το τελευταίας στιγμής γεύμα σου;), La Pasteria, Fridays και Cinnabon. Γιατί ίσως live δύσκολα έμπαινες στη διαδικασία να περιμένεις να φας ένα όρθιο επιδόρπιο στο κέντρο, μετά από ένα χορταστικό γεύμα, αλλά με τη Wolt δε χρειάζεται να κουραστείς καν. Ένα ακόμα δευτερόλεπτο σκρολαρίσματος χρειάζεσαι.

Την επόμενη φορά που θα με πάρει κάποιος για να γκρινιάξει για Happy Hours και γεύματα που και καλά έχουμε αναγκαστεί να ξεχάσουμε, θα τον στέλνω εδώ. Με τις ευχές μου. Δε μπορείς να σώσεις τον κόσμο, αλλά μπορείς να βγάλεις έναν μίζερο άνθρωπο από τη θλίψη του. ΟΚ, όχι εσύ, αλλά η Wolt.