Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν τα Χριστούγεννα του 2020 αν ο όρος πανδημία δεν είχε ξεφύγει από τα χαρτοφυλάκια με τα final drafts επίδοξων σεναριογράφων του επόμενου δυστοπικού θρίλερ; Εγώ το έχω κάνει, γιατί το daydreaming είναι βασική δουλειά των απανταχού αντιηρώων. Και αντιήρωες μας έχουν κάνει οι καραντίνες.

Παραμονή Χριστουγέννων θα είχα ήδη μεριμνήσει να βρω πάση θυσία τη θέση μου σε ένα τραπέζι του Nolan. Θα έμπαινα με καμία σακούλα στα χέρια, αφού είχα κάνει τη βόλτα μου στα στενά του κέντρου για ψώνια που εκπληρώνονται μακριά από την Ερμού. Ναι, κάποιοι την αποφεύγαμε πριν γίνει εφιάλτης ο συνωστισμός. Με λίγα λόγια, για κάποιους η Ερμού χρησίμευε μόνο ως σημείο στις οδηγίες μας σε φίλους για το πώς θα βρουν το Nolan. Στο μεταξύ, οι μέρες των Χριστουγέννων έχουν την τάση να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε φιλόδοξους σεφ και να βάζουν τη μαγειρική στη λίστα με τους στόχους για τη νέα χρονιά. Δεν έχω ξεφύγει από το κλισέ, άρα η 26η Δεκεμβρίου θα ήταν κλεισμένη για Proveleggios. Το daydreaming κάπου εδώ σταματάει, μιας και τα φετινά Χριστούγεννα δεν αφήνουν περιθώρια.

Τα περιθώρια είναι ένα concept που η ομάδα πίσω από το Nolan και το Proveleggios έχει την τάση να αντιμετωπίζει σαν παιχνίδια. Έτσι, για να φέρει πιο κοντά στα νοητά μας γαστρονομικά ταξίδια, έκανε πραγματικότητα το PS: LUNCHEON. Την τάση για τερματισμό των περιθωρίων μοιράζεται και η Wolt. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα συνεχίσουμε να συνδέουμε τις γιορτινές μέρες με γεύσεις που θυμίζουν και υπογράφονται από τον Σωτήρη Κοντιζά, απλώς στην τοποθεσία με την οποία η φετινή χρονιά μας ένωσε περισσότερο από ποτέ: το σπίτι μας.

PS:LUNCHEON και WOLT αποφάσισαν να μας επιτρέψουν να δώσουμε twisted ανατολική επίγευση στα Χριστούγεννα της δεύτερης καραντίνας και να μειώσουν λίγο την όποια απογοήτευση. Κοντιζάς και Wolt αφού.

Χειροποίητα noodles, προζυμένια καρβέλια, καπνιστά κοτόπουλα, ιαπωνικό κάρυ, ολόκληρα cheesecake και καυτερές φτερούγες είναι μια σειρά από λέξεις που σου δίνουν το πιο live preview του τι μπορεί φέρει στην πόρτα σου ο διανομέας του PS:LUNCHEON. Για να γίνει πιο ζωντανή ακόμα η εμπειρία, τι θα έλεγες φέτος να κρατήσεις τη διάθεση για καλό φαγητό την παραμονή των Χριστουγέννων και να την ικανοποιήσεις απολαυστικά λίγο καπνιστό κοτόπουλο με καβουρδισμένο ρύζι με kimchi, συνοδευμένο από μπρόκολα και κάστανα στον ξυλόφουρνο. Πώς σου ακούγεται η focaccia με πατάτα και δεντρολίβανο; Φαντάζομαι.

Το αδερφάκι του Nolan και του Proveleggios δε θα αφήσει την ανάγκη σου για ένα ποτό τις γιορτινές μέρες στον αέρα. Με ποια γεύση από εκείνες που σε κάνουν να δακρύζεις αντανακλαστικά έχεις συνδυάσει τα Χριστούγεννα; Όσο το σκέφτεσαι, να σε ενημερώσω πως για φέτος μπορούν να πάρουν τη γεύση ενός σωστού Negroni με σέλερι ή αυτή ενός Old Fashioned που σέβεται τον εαυτό του, όσο εσύ τα Χριστούγεννά σου.

Θυμάσαι αυτή την τάση σου να βάζεις τη μαγειρική στις to-do λίστες Χριστουγέννων και νέων χρονιών; Το PS:LUNCHEON πάντως την έχει κάνει κομμάτι του οράματός του. Έχει εντάξει DIY KITS στο μενού του, για να μπορείς να ανάψεις και εσύ μάτια, να επιστρατεύσεις τηγάνια, γουόκ και φούρνους χωρίς καμία περίπτωση αποτυχίας. Μπορείς να μπεις στην κουζίνα με το Ramen Kit στο χέρι και να νιώθεις πως τα noodles σου οφείλουν τη γεύση τους στα δικά σου εξαιρετικά skills.

Ναι, τα φετινά Χριστούγεννα δεν μοιάζουν με άλλα, αλλά χάρη στο PS:LUNCHEON αυτή η αλήθεια δίνει μια αίσθηση μαγείας και εκτίμησης των απλών απολαύσεων στα φετινά γιορτινά τραπέζια. Η «εκδίκηση» του αντιήρωα που ονειρεύεται νόστιμα Χριστούγεννα έχει γεύση. Γεύση από kimchi, σόγια, ρυζοσαλάτα με φρέσκο κρεμμύδι και τζίντζερ δια χειρός Wolt.