Ετοιμάσου για κάτι βγαλμένο απ’ τις καλύτερες στιγμές του Ρος Γκέλερ στα Φιλαράκια. Ετοιμάσου για κάτι που μοιάζει περισσότερο σενάριο από πραγματικότητα. Ο καθηγητής βιολογίας του Κέιμπριτζ, Μπιλ Σάδερλαντ, είχε χρόνο, είχε όρεξη, την είδε Γκόρντον Ράμσι κι αποφάσισε να μαγειρέψει. Το σπουδαίο ωστόσο, δεν είναι ότι ο καθηγητής μαγείρεψε. Είναι το ΤΙ μαγείρεψε…

Βρήκε ο αθεόφοβος συνταγές της Βαβυλώνας από 4000 χρόνια πριν, και λέει: “Γιατί όχι;”. Παρακάτω μοιράζεται τις εντυπώσεις του δείπνου του:

Αρνάκι Στιφάδο: Κρούστα από κριθάρι, σάλτσα κριθαριού, σκόρδο και πράσο από πάνω. Απλώς υπέροχο!

 

 

Tuh’u: Κρέας από πόδι, τυλιχτό σε αλάτι, μπύρα, κρεμμύδι, κόλιαντρο κ.α., ψημμένο σε λίπος. Θέλει καλό ψήσιμο!

“Ξετυλιγμένο”: Χωρίς κρέας. Νερό, λίπος, αλάτι, κόλιαντρο, πράσο, σκόρδο και άζυμο ψωμί, τα απλώνεις και ψήνεις. Κάπως βαρετό, αλλά τρώγεται.

Zωμός “Ελαμίτη”: Νερό, λίπος, σκόρδο, πράσο, αίμα (ο καθηγητής έβαλε ντομάτα!), γάλα κι ακόμα λίγο σκόρδο. Παράξενα υπέροχο!

Το πλήρες δείπνο:

Και ο “Τσελεμεντές”: