Υπήρχαν άνθρωποι που δεν πήγαιναν για να ψωνίσουν έπιπλα. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν πήγαιναν για ν’ αγοράσουν μικροπράγματα. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν πήγαιναν καν για βόλτα. Το ξέρω με μεγάλη βεβαιότητα, ήμουν ένας απ’ αυτούς…
Ναι, υπήρχαμε και υπάρχουμε εμείς που το ΙΚΕΑ το ‘χουμε πρώτ’ απ’ όλα για φαγάδικο. Κεφτεδάκια μεγάλε, απίθανα κεφτεδάκια μ’ εκείνη την τόσο άσχημη αλλά και τόσο μαγικά νόστιμη καφέ σάλτσα απ’ έξω. Και τώρα, καραντίνα, κλεισμένοι μέσα, πάνε τα κεφτεδάκια…
Όλα αυτά όμως, μέχρι σήμερα! Σήμερα, το ΙΚΕΑ έκανε μια καλή πράξη για το στόμα και το στομάχι μας, αφού κυκλοφόρησε τη μυστική συνταγή σουηδικών κεφτέδων του ελεύθερα στο διαδίκτυο. Κι αν δεν με πιστεύεις, να:
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 γραμμάρια χοιρινό κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γραμμάτια τρίμμα ψωμιού
- 1 κουταλιά γάλα
- 1 αυγό
- Αλάτι και Πιπέρι
Και για τη σως:
- Λάδι
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 150 ml ζωμός μοσχάρι
- 150 ml ζωμός λαχανικών
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια σόγια σως
- 1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
Κατά τα άλλα, τα ζυμώνεις και τα πλάθεις όπως τα κλασικά κεφτεδάκια. Και τη σως τη φτιάχνεις περίπου σαν μια μέση μπεσαμέλ. Για παραπάνω λεπτομέρειες, δες εδώ το επίσημο:
Φτιάξτε κεφτεδάκια, φάτε κεφτεδάκια, κι η καραντίνα αμέσως θα σας χαμογελάσει μ’ άλλο χαμόγελο! Καλή συνέχεια αδέρφια! Και καλή όρεξη!