“Ι love the smell of tsikna in the morning”. Κάπως έτσι, ξεκίνησε η μέρα χιλιάδων, μην πούμε εκατομμυρίων ανθρώπων σήμερα στην Ελλάδα. Έβλεπες στα πρόσωπά τους, πως κάτι διαφορετικό συνέβαινε. Σε κάποιους ήταν έντονη η ευεξία κι η ανυπομονησία, την ώρα που κάποιοι τους κοιτούσαν συνωμοτικά. Άπαντες, ξάπαντες που λέμε κι εδώ στο Provocateur, γνώριζαν πως αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη μέρα. Σήμερα, είναι Τσικνοπέμπτη! Κι αν δεν έχεις μάθει τίποτα, όσα χρόνια βρίσκεται πάνω στον πλανήτη ελληνική γη, μη σκας.  Έχεις εμάς, πριν από σένα για σένα, να σου σπικάρουμε 5 λόγους, για τους οποίους η Τσικνοπέμπτη είναι πιο ελληνική επέτειος κι από την 25η Μαρτίου.

Παππούδες περιμένουν σε ουρές πριν ανοίξουν τα κρεοπωλεία.

Έχεις πάει ποτέ τέλος του μήνα σε τράπεζα; Έχεις πάει και ξέρεις πως τα παππούδια δεν αστειεύονται όταν πρόκειται για τη σύνταξη κι είναι διατεθειμένοι, να ρίξουν και καμιά ψιλή για να προλάβουν να μπουν πρώτοι, όταν ανοίξουν οι πόρτες. Κατασκηνώνουν κι από το βράδυ αν χρειαστεί! Τα πράγματα γίνονται το ίδιο σοβαρά, όταν διακυβεύεται μια από τις μεγαλύτερες σταθερές της πατρίδας. Ναι, για τα κοψίδια λέμε και την μπριτζόλα του λαού, είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους.

Όλη η Ελλάδα είναι τσικνέ!

Στην 25η Μαρτίου παίζει σημαιοκατάσταση στα μπαλκόνια, όπως έχεις πάρει πρέφα. Ωστόσο πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν κρεμάνε σημαιούλα ελληνική. Στην Τσικνοπέμπτη, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην τσικνίζει. Τα κρεοπωλεία, το τσικνάνε. Οι ταβερνές και τα σουβλατζίδικα, επίσης. Λογικό θα μου πεις είναι του επαγγέλματος. Έλα όμως που τσικνάνε κι οι καφετέριες και μαζί με το φρέντο εσπρέσο, σου κοτσάρουν και λίγο κοτομπέικον. Από κοντά και τα κοκτειλάδικα που για να κάνουν “engage” με τον κόσμο και τον χαρακτήρα της μέρας, βγάζουν “Μοχίτο στα Κάρβουνα”! Ακόμη κι οι Vegans για να δείξουν πως υπάρχει κι η άλλη επιλογή από αυτή της κρεατοφαγίας, τσικνίζουν με μανιτάρια και λαχανικά! Στην ανάγκη και με ανανά!

Τύποι που τερματίζουν το γραφικόμετρο, εύχονται χρόνια πολλά χωρίς να γιορτάζει κανένας.

Σας ξέρουμε εσάς. Είστε αυτοί, που βαράτε παλαμάκια όταν τελειώνει η προβολή στο σινεμά. Είστε οι ίδιοι, που όταν μπαίνετε σε λεωφορείο τραγουδάτε: “να μας ζήσεις οδηγέ“. Το ξαναγράφουμε, για να το εμπεδώσετε. Σας ξέρουμε κι ερχόμαστε για εσάς!

Σε όλες τις δουλειές είναι άτυπη ημιαργία.

Επίσης, χωρίς κανένα απολύτως λόγο, δημόσιες υπηρεσίες και άπειρες ιδιωτικές εταιρείες, βρίσκουν αφορμή να πιστολιάσουν ραντεβού, projects και κοινό που περιμένει να εξυπηρετηθεί! Μπρος στην καλοψημένη πανσέτα άλλωστε, τι είναι ο πόνος κι η ταλαιπωρία;

Κανείς δεν νοιάζεται τους Vegans

Τα τραπέζια με φίλους σε σπίτια, πάνε κι έρχονται. Οι ψησταριές έχουν πάρει φωτιά κυριολεκτικά και μεταφορικά! Πιο εύκολα βρίσκεις διαμάντια στον Κηφισό και λευκόχρυσο στα Λιόσια, παρά ελεύθερη θέση σε ταβέρνα. Κάποιοι άνθρωποι, επιλέγουν να μην τρώνε κρέας και πρέπει να υποστούν τα καφριλίκια των υπολοίπων, όταν έρθει η ώρα που θα αποφασιστεί το μενού. “Α ρε συ, δεν το είχαμε υπολογίσει“. Μπορεί να περάσαμε 2 μέρες, ψάχνοντας ποιό κρεοπωλείο έχει μπιφτέκια γουρουνοπούλας, αλλά δεν σκεφτήκαμε να έχουμε 1-2 χορτοφαγικές επιλογές και για σας. Και μετά σκάει πάντα, η ερώτηση κόλαφος. “Δηλαδή δεν τρως ούτε κοτόπουλο;”.

Θα θέλαμε κι εσύ να συνδράμεις σε αυτό το κολοσσιαίας σημασίας, για την πνευματική πορεία του τόπου,  άρθρο, ρίχνοντας στα σχόλια τους δικούς σου λόγους που η Τσικνοπέμπτη είναι η ελληνικότερη επέτειος, που υπάρχει εκεί έξω!