Ξέρουμε ότι ανοίγουμε περίεργο κι ευαίσθητο θέμα μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, όμως ποτέ δεν φοβηθήκαμε να πάρουμε το κόστος των πράξεων μας. Επειδή λοιπόν, κάποιος έπρεπε να τα πει για να σου ανοίξει τα μάτια, μάθε πως υπάρχουν καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά από τα μελομακάρονα. Ναι, το γράψαμε. Ας αρχίσουν τώρα τα μπινελίκια σε 3, 2, 1. Ντάξει; Τα έβγαλες από μέσα σου; Ξεθύμανες; Επειδή εμείς τιμούμε τα γραφόμενα μας, πάρε για να έχεις και φωτογραφικό υλικό από όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 5 γλυκά, που δεν χρειάζεται να τελειώσεις ενάμιση πακέτο χαρτοπετσέτες, για να σκουπίσεις τα μέλια από πάνω σου.

1. Βασιλόπιτα τσουρέκι

Στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο αφού έχει φάει μέχρι και τις αλατιέρες κι ενώ περιμένεις το χαρτάκι, να βγάλεις τα σπασμένα της χρονιάς, πέφτει σιγή σε όλο το σπίτι, καθώς έρχεται η βασιλόπιτα. Τώρα δε, οι κερατάδες την φτιάχνουν τσουρεκωτή και βάζουν και γέμιση μερέντας οι αθεόφοβοι, να μας ξεκάνουν.

2. Χριστουγεννιάτικη Πάβλοβα

Αν φας, ξανατρώς. Αν δεν έχεις φάει, ζηλεύεις. Αν δεν ζηλεύεις, τότε έχεις πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να παράξουμε περισσότερες πάβλοβες, από όσες καταναλώναμε, μέχρι τώρα.

3. Πανετόνε

Κέικ υπάρχουν πολλά, πανετόνε όμως ένα. Πιο αφράτο δεν γίνεται, για αυτό σου δίνει τη δικαιολογία να λες σε φίλους και γνωστούς ότι έχεις κόψει τις σοκολάτες και τα σιροπιαστά για χάρη του κι εκείνοι να κάνουν ότι σε πιστεύουν, γιατί είναι τόσο νόστιμο το αναθεματισμένο.

4. Χριστουγεννιάτικες τρούφες

Ιδανικές για το επί-τραπέζιο (το έπιασες το γλωσσοπαίγνιο ε;) παιχνίδι το μπουκώστε όσες περισσότερες τρούφες μπορείτε, πριν σας προλάβουν οι διπλανοί. Είμαστε στο τσακ να κυκλοφορήσουμε fake επιστημονική έρευνα, που να λέει πως μια δωδεκάδα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, για να τρώμε όλο τον χρόνο.

5. Buche de Noel/ Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

Οι Γάλλοι ξέρουν κι εμείς τους εμπιστευόμαστε. Συνίσταται η κατανάλωση του, μετά το φαγητό, γιατί αν το φας πριν, δεν θα μπορέσεις να σταματήσεις και δεν θα φας φαγητό.

Κάτω η δικτατορία του μελομακάρονου, αδέρφια!