Τι μας κρύβουν;
Τις περισσότερες φορές η απάντηση σ’ αυτό είναι “τίποτα”, αλλά υπάρχουν και… οι άλλες φορές.
Υπάρχουν ας πούμε πράγματα που δεν θέλουν να ξέρεις, τα αγαπημένα ταχυφαγεία που κάθε τόσο πας και σαβουριάζεις μπιφτεκάρες και λουκανικάρες και κοτοπουλάρες! Ιδού 8 απ’ αυτά…
Υ.Γ. Καθώς το ρεπορτάζ ανήκει στο Βrightside.me, ενδέχεται αυτά να μη συμβαίνουν σε ελληνικά fast food εστιατόρια. Ενδέχεται…
1. Τα φαγητά έχουν ακριβώς την ίδια γεύση!
Οι αλυσίδες φαστφουντάδικων ξέρουν ακριβώς ποια γεύση θα σ’ ευχαριστήσει. Εξ ου και όλα τα φαγιά τους, αφήνουν την ίδια επίγευση στο στόμα σου. Τσέκαρέ του και θα δεις.
2. Έτοιμα σε 30 δευτερόλεπτα!
Γίνεται να ψηθεί ένα μπιφτέκι τόσο γρήγορα; Φυσικά και γίνεται, αν είναι… προψημένο! Και έτσι είναι φυσικά.
3. Μέσα στα φαστφουντάδικα… μασάς λιγότερο!
Δεν έχουμε ιδέα πώς το κάνουν, αλλά έχει μετρηθεί (η επιστήμη μιλάει!) πως μέσα σ’ ένα εστιατόρια fast food μασάς 12 φορές την κάθε μπουκιά. Έξω απ’ αυτό μασάς 15 φορές! Όσο λιγότερο μασάς, τόσο λιγότερο ευχαριστημένος νιώθεις κι έτσι… τρως περισσότερο! Έξυπνο, ε;
4. Η “κανονική” κόκα κόλα, είναι η “μεγάλη” κόκα κόλα!
Ενστικτωδώς οι άνθρωποι διαλέγουν μεσαίο μέγεθος. Ούτε πολύ μεγάλη (άρα στο νου τους πιο ακριβή), ούτε πολύ μικρή (τι να φτουρήσει;). Γι’ αυτό, οι αλυσίδες έχουν ορίσει το μεγάλο αναψυκτικό ως “κανονικό”, ώστε αν δεν ζητήσεις “μεσαίο” να πάρεις μεγάλο!
5. Η αίσθηση “ψησταριάς” είναι επιπρόσθετη!
Όπως είπαμε παραπάνω, τα μπιφτέκια είναι προψημένα. Όμως πρέπει να τα νιώθεις “σχάρας”, οπότε; Οπότε προσθέτουμε άρωμα και αίσθηση “καπνού”, κι όλα κομπλέ!
6. Τα αυγά δεν είναι πάντα απλώς “αυγά”!
Ειδικά στα “πρωινά” γεύματα, τα αυγά συνήθως περιέχουν και μείγμα γλυκερίνη, Ε552 και άλλων συστατικών. Καλύτερα αυγά φάε σπίτι μωρέ…
7. Η Κόκα-Κόλα του φαστφούντ δεν είναι στ’ αλήθεια πιο νόστιμη!
Κάποιοι (κι εμείς, είναι η αλήθεια) βρίσκουμε πιο νόστιμη την κόκα-κόλα απ’ το “μηχάνημα”. Αυτό ωστόσο συμβαίνει απλώς γιατί η μίξη νερού με το υπόλοιπο υγρό γίνεται εκείνη την ώρα, κι έτσι τη νιώθεις πιο φρέσκια! Ωστόσο είναι ακριβώς η ίδια κόκα.
8. Τα χρώματα στο σήμα είναι φτιαγμένα για να σου ανοίγουν την όρεξη!
Ονομάζεται “θεωρία κέτσαπ – μουστάρδας”. Όταν βλέπεις κόκκινο με κίτρινο, ψήνεσαι να σταματήσεις και να φας κάτι. Δεν ψήνεσαι;