Το Μουντιάλ είναι στην κορύφωσή του. Μας έχουν μείνει, τα 2 καλύτερα ματσάκια μέχρι τον τελικό που είναι στις 14 Ιουλίου.

Όπως φυσικά θα έχεις καταλάβει μέχρι σήμερα, το Μουντιάλ ή μάλλον η περίοδος του Μουντιάλ είναι η καλύτερη φάση, για τις απόλυτες δικαιολογίες τόσο στις υποχρεώσεις σου, όσο και στις διατροφικές σου συνήθειες.

Η φράση “Δεν μπορώ σήμερα έχω να δω τον αγώνα, είναι απόλυτα αποδεκτή”, ακόμα δε περισσότερο αποδεκτή φράση είναι το “Τι θα παραγγείλουμε σήμερα;”. Στο Μουντιάλ δεν είπε ποτέ κανείς “τι να σας μαγειρέψω ρε μάγκες να φάμε το βράδυ με την μπάλα;”.

Με αφορμή τις διατροφικές συνήθειες, που έχουμε στο Μουντιάλ φτιάξαμε μία λίστα με τις καλύτερες επιλογές που έχουμε σε Ντελίβερι.

Πεϊνιρλί

Το απόλυτο “καράβι” ή “παντόφλα” ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζει ο καθένας αυτό το τυρένιο θαύμα παρέα με ό,τι άλλο υλικό μπορεί να σκεφτεί ανθρώπου νους. Φυσικά πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν το πεϊνιρλί τίμιο φαγητό για μπάλα. Το θέμα είναι ότι δεν έχει διάρκεια μιας και τελειώνει γρήγορα και μετά μένετε να κοιτάτε μπάλα χωρίς να παίζει κάτι στο τραπέζι, αν δεν έχει προνοήσει κανείς να πάρετε και στην σέντρα μπινελίκια.

Μακαρονάδα

Οι μακαρονάδες είναι μία πολύ καλή επιλογή για ντελίβερι ειδικά αν είναι από κάποιο ιταλικό εστιατόριο και όχι από κάποιο σουβλατζίδικο. Μπολονέζ, καρμπονάρα, τέσσερα τυριά και πολλές πολλές ακόμα επιλογές βρίσκονται εκεί έξω για εσένα. Tip: Στην παραγγελία πες να σου βάλουν έξτρα τυρί τριμμένο για να γίνει σούπερ γουρουνιά.

Σούσι και ασιατικά φαγητά

Δεν θα ακούσεις πολλές φορές μία αντροπαρέα να βλέπει μπάλα και να παραγγέλνει σούσι, αλλά υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις που δεν τρώνε πολύ. Συνήθως όταν κάποιος παραγγέλνει σούσι θέλει σίγουρα και κάτι ακόμα οπότε εδώ παίζουν και τα ασιατικά φαγητά που πίστεψέ μας κάνουν δουλίτσα και σβήνουν το αίσθημα της πείνας. Πάπια Πεκίνου, Νούντλς και πολλά ακόμα υπόσχονται να σας χορτάσουν αν δεν χορτάσετε, βλέποντας τα γκολάκια.

Μεξικάνικο

Τacos, Nachos, Burritos και φύγαμε. Πολλές και διαφορετικές χορταστικές επιλογές, πικάντικες ή κανονικές, για να μπορεί τους ικανοποιήσει όλους. Βάλε και μερικά σφηνάκια τεκίλα στο τραπέζι και γίναμε.

Σαλάτες

Καλοκαίρι σημαίνει παραλία. Γι’ αυτούς που κυνηγάνε το μπιτς και το μπικίνι μπόντι, οι σαλάτες είναι αυτό που επιλέγουν συνήθως. Φυσικά μπορείς αν θες να το ρίξεις έξω να πάρεις μία σαλάτα τούμπανο με σως και πολλά πολλά έξτρα υλικά, απλά και μόνο για να πεις ότι έφαγες απ’ έξω αλλά και πάλι οι φίλοι σου θα σε κοιτάνε περίεργα…

Κοτόπουλο

Ψητό, στη σούβλα, φιλέτο, παϊδάκια ή σε σάντουιτς, το κοτόπουλο είναι μία επιλογή που παίζει τα βράδια του Μουντιάλ για να σπάει λίγο τη μονοτονία. Το τηγανιτό κοτόπουλο είναι πιο κλασικό στο εξωτερικό μιας κι εδώ δεν του έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία και το θεωρούμε υπερεκτιμημένο. Αν δώσουμε μία ευκαιρία σε ένα 24 μπάκετ, τότε μπορεί αν αλλάξουμε γνώμη.

Μπριζόλες και ποικιλίες

Σιγά-σιγά πλησιάζουμε στα γνωστά. Μπριζόλες, λουκάνικα, μπιφτέκια, κεμπάπ, παϊδάκια, ή ακόμα καλύτερα, ποικιλίες κρεατικών και όλα αυτά παρέα με πατάτες τηγανίτες και πολλές πίτες κομμένες. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Μπέργκερ

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχουμε γίνει ειδικοί στα μπέργκερς. Το ψήσιμο του μπιφτεκιού είναι πλέον τέχνη. Πρόσθεσε σε αυτό, το είδος του ψωμιού και τα υλικά που θα βάλεις και το απόλυτο μπέργκερ έχει γίνει πραγματικότητα. Α, μην πιστεύεις στους τύπους που θα σου πουν ότι  όσο μεγαλύτερο είναι είναι μπέργκερ, τόσο καλύτερο είναι. Λάθος, όταν το μπέργκερ είναι πενταόροφη πολυκατοικία, τόσο πιο δύσκολα θα το απολαύσεις.

Πίτσες

Το τρίπτυχο, Πίτσα – μπύρα – μπάλα, είναι σίγουρα αυτό που έχουμε συνδυάσει με το Μουντιάλ. Η πίτσα είναι ό,τι καλύτερο έχει φτιαχτεί έβερ! Είναι τέχνη και φυσικά είναι και αυτό που θα σου περάσει από το μυαλό όταν είστε παρέα και θες να παραγγείλεις. Η πιτσαρία της γειτονιάς είναι συνήθως πιο μερακλήδικη επιλογή, μιας και ο καλλιτέχνης δίνει για κάθε του δημιούργημα τον καλύτερο του εαυτό. Με αλλαντικά, με έξτρα τυρί, με λαχανικά, η πίτσα πολύ δύσκολα θα σε απογοητεύσει.

Σουβλάκια

Για το τέλος αφήσαμε το αυτονόητο. Το εθνικό μας φαστ φούντ! Τα σουβλάκια! Πίτα, γύρος, πατάτες, τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα και γίναμε. Μπορείς να μάθεις πολλά για κάποιον, από το τι σουβλάκι θα παραγγείλει. Είναι η ιδανική ευκαιρία για να κράξεις τους φίλους σου για τις επιλογές που κάνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος πάντως όλοι θα είναι χορτασμένοι!

Όποια και να είναι τα δικά σας αγαπημένα φαγητά για να βλέπετε παρέα με το Μουντιάλ, το efood είναι εδώ για να σας τα φέρει στο σπίτι και να μην μείνει κανείς πεινασμένος. Αν τώρα είσαι πεινασμένος και για έπικ δώρα το efood είναι εδώ και γι’ αυτό. με κάθε παραγγελία από το efood, μέχρι και τις 16 Ιουλίου βάζοντας τον κωδικό ΕFOODBALL, μαζεύετε συμμετοχές και μπενετε στην κλήρωση για να κερδίσετε: μία τηλεόραση 49” 4K, ένα PlayStation 4, δωρεάν delivery για έναν μήνα, ένα από τα 10 κουπόνια αξιας 10€. 

Ακόμα κάθεσαι πεινασμένος;