Έτσι για αλλαγή, από τα spaghetti και τις πένες, είπα να κάνω μια βρασιά φαρφάλες. Μια σαλτσούλα, με λίγα υλικά, από αυτά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι. Μόνη εξαίρεση τα μοτσαρελάκια της μπουκιάς*, που βάζουν και την έξτρα πινελιά στην μαγειρεψά μας.

Το τραγάνισμα στην πρώτη δαγκωσιά και το μισολιωμένο μέσα τους είναι όλα τα λεφτά.

Το εγχείρημα πέτυχε, κάντε πίσω ντιλιβεράδες!     

Υλικά  (2 άτομα)

* 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη

* 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

* 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού

* Αλάτι, πιπέρι

* 1 μικρή κόκκινη ντομάτα ψιλοκομμένη

* 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

* 12 bocconcini μοτσαρέλας

* 300 γρ. Φαρφάλες

 

Για το πανάρισμα

* Αλεύρι-τρίμα φρυγανιά

* 1 κ.σ. σουσάμι

* 2 αυγά χτυπημένα  με λίγο νερό

* Ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

* Βράζουμε τις φαρφάλες φροντίζοντας να κρατάνε αρκετά  και βαστάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε. Βγάζουμε τα μοτσαρελάκια από το ψυγείο για να έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος .

* Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά να αρωματιστεί και  το αφαιρούμε. Κατόπιν βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αλάτι ,το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά.

* Συγχρόνως περνάμε τα μοτσαρελάκια πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν τα χτυπημένα αυγά και μετά από το τρίμα φρυγανιάς που έχουμε ανακατέψει με το σουσάμι και  τα τηγανίζουμε, για 1-2 λεπτά, σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας

* Συγχρονίζοντας τις κινήσεις μας  προχωράμε τα ζυμαρικά  βάζοντας τις φαρφάλες στο τηγάνι με την σάλτσα και λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το φαγητό μας να μελώσει.

* Σερβίρουμε σε δύο πιάτα ρίχνοντας από επάνω τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και μοιράζοντας  τις παναρισμένες μοτσαρέλες.

* Βραδάκι είναι, μην τη βγάλουμε στα στεγνά, άσε που το κρασί βοηθάει στην  καλή παρέα. Μια επιλογή από ένα ροζέ ,το Σημείο Στίξης  του Μπουτάρη στα 5-6 € ή ένα Ακακίες του κτήματος  Κυρ Γιάννη στα 6,5-7€, όποιο και να διαλέξεις, θα είναι μια επιλογή που θα μας αφήσει  ευχαριστημένους εάν συνοδεύσει  το φαγητό μας.

Τα bocconcini μοτσαρέλας για να τα έχεις σε πρώτη ζήτηση στο σπίτι μπορείς να τα βάλεις σε polybag και να τα καβατζώσεις στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείς σε λίγη ώρα είναι διαθέσιμα προς χρήση.