Υπάρχει μια συνταγή που αγαπά όλη η Ελλάδα και είχα πολύ καιρό να δοκιμάσω! Πρόσφατα τη θυμήθηκα σε ένα πολύ “ταπεινό” ταβερνάκι στα Εξάρχεια και ήθελα να την μοιραστώ με όλους που την “αγνοούσαν” όπως και εγώ.
Δεν είναι τίποτα άλλο από πιπεριές γεμιστές με τυρί και μπέικον, διάολε!
Για το τυρί προτίμησε ενα πικάντικο κεφαλοτύρι που να λιώνει όμορφα και να γίνεται βελούδινο και μαστιχωτό. Το μυστικό είναι να μην ξεροψήσεις τις πιπεριές για να κρατήσουν όλη τη γεύση τους.
Υλικά
4 πιπεριές (κέρατο ή φλωρίνης)
8 φέτες μπέικον
400 γρ τυρί
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά καλά τις πιπεριές.
2. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια.
3. Τοποθετούμε σε κάθε μισή πιπεριά ένα κομματάκι τυρί.
4. Τυλίγουμε με μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Έχεις απορίες ή ερωτήσεις; Έλα να με βρεις στο instagram @gabnikolaidis