Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο πιο ελαφρύ και ανοιξιάτικο γίνεται το ταπεράκι…
Φρέσκα λαχανικά και κινόα συνθέτουν την καλύτερη επιλογή για να το παίξεις ψαγμένος στους συναδέλφους σου!
Για τσέκαρε λοιπόν.
Υλικά
1/2 ποτήρι κινόα
200 γρ καλαμπόκι
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
100 γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια
5 φέτες μπριζόλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας ελιές (χωρίς κουκούτσι)
1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει ένα ποτήρι νερό.
2. Προσθέτουμε την κινόα και λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
3. Όταν εξατμιστεί το νερό από την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
5. Προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Για ό,τι άλλο χρειαστείς θα με βρεις και στο instagram @gabnikolaidis