Ο συνδυασμός τυρί-αλλαντικό μπορεί να πάρει “τεράστιες” διαστάσεις ανάλογα με την επιλογή των υλικών. Έτσι λοιπόν, επέλεξα να συνδυάσω τυριά με έντονη προσωπικότητα από την Κρήτη και λουκάνικο με άρωμα πορτοκάλι από την Πελοπόννησο για ένα κατά τ’ άλλα “ταπεινό” πιάτο.
Για μια φορά, δοκίμασε να αποφύγεις τα κλασικά τυριά στο πάγκο του supermarket και τόλμησε κάτι πιο ιδιαίτερο. Ίσως σε πρώτη “όσφρηση” να σου φανούν βαριά και να μυρίσει το ψυγείο. Σίγουρα όμως θα ενθουσιαστεις με τη γεύση και δεν θα μπορείς να επιστρέψεις στα τυποποιημένα. Εγώ γι’ αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα καπνιστό κεφαλοτύρι και κατσικίσιο τυρί Κρήτης.
(Αυτή και άλλες συνταγές τις ανεβάζω live στο instagram stories μου. Τσέκαρε με στο instagram.com/gabnikolaidis)
Υλικά
300 γρ τυρί (της επιλογής σου)
1 λουκάνικο
6 μανιτάρια portobello
Εκτέλεση
1. Βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια, τα χαράζουμε στο εσωτερικό τους με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό πυρέξ.
2. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
3. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γεμίζουμε με το τυρί και το λουκάνικο.
4. Τα επιστρέφουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
5. Σερβίρουμε ζεστά σχεδόν απευθείας από το φούρνο.
Για περισσότερες συνταγές, τσέκαρε και το blog μου coolartisan.net/gr/