Η σοκολατένια μους είναι η μητέρα όλων των σοκολατένιων γλυκών!
Μπορεί να σου καλύψει τις βραδινές υπογλυκαιμίες, την ανάγκη για κάτι γλυκό μετά το φαί, να σου δώσει ενέργεια το πρωί και να σε σώσει εκείνες τις μέρες που όλα πάνε στραβά.
Για τσέκαρε.
Φτιάχνεται σε χρόνο dt και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την κλείσεις σε βαζάκια και να τα αποθηκεύσεις στο ψυγείο για ώρα ανάγκης.
Παρένθεση: Αν ψάχνεσαι γενικότερα για σοκολατένιες συνταγές; Κάνε κλικ εδώ στο coolartisan.net για να δεις όλες τις συνταγές μου με σοκολάτα.
Υλικά
350 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
650 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
1. Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 400 ml της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση.
2. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
3. Ανακατεύετε μέσα και το φυστικοβούτυρο και αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας.
4. Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 250 ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
5. Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει
6. Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.