Σε όσες δίαιτες έχω κάνει (και είναι πολλές) έψαχνα να βρω τη γλυκιά συνταγή με βελούδινη σοκολάτα και μηδέν θερμίδες που θα με σώσει, κάθε φορά που πέφτει το ζάχαρο και ο οργανισμός εκλιπαρεί για λίγη ενέργεια! Κατέληξα ότι κανένα γλυκό με στέβια/ασπαρτάμη/corn syrup/you name it… δεν πρόκειται να κάνει δουλειά. Η μαγική λύση είναι στην ποσότητα! Φάε ένα γλυκό που Ναι(!) είναι θερμιδική βόμβα αλλά φάε μόνο ένα μικρό κομμάτι που θα ισορροπήσει τις ανάγκες του οργανισμού και δεν θα αν-ισορροπήσει το δείκτη της ζυγαριάς.
Έτσι λοιπόν έχω καταλήξει σε αυτό το μαγικό μπισκοτο-γλυκάκι που φτιάχνεται σε χρόνο dt και σερβίρεται σε δύο εκδοχές:
1. Απευθείας από το ψυγείο σαν σοκολατάκι
2. Σε θερμοκρασία δωματίου σαν fudge σοκολάτας
P.S. Eίναι και ωραίο κέρασμα για το γραφείο τώρα που πλησιάζουν πολλές ονομαστικές γιορτές!
Υλικά
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ προτιμώ κουβερτούρα πραλίνας)
150 γρ βούτυρο
15 μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση
1.Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
2.Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Για να φτιάξεις το μπεν μαρί βάζεις ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μέσα στο μπολ λιώνεις ό,τι θέλεις να λιώσει. Προσοχή: Δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα!
3.Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και αναμειχθούν, προσθέτεις τα μπισκότα, ανακατεύεις και μεταφέρεις σε ένα πιρέξ που έχεις καλύψει με σελοφάν.
4.Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια το κόβεις σε κύβους.
5.Διατηρείται στο ψυγείο.