To latte με κουρκουμά είναι το νέο matcha latte και το ρόφημα που κάνει trending αυτή τη στιγμή στα “it cafes” του Λονδίνου. Και ναι, αυτό ήταν το χειμωνιάτικο ρόφημα που με ενθουσίασε περισσότερο στο πρόσφατο ταξίδι μου στην χώρα της Θάτσερ, του Μπέκαμ και των Beatles. Και τότε πήρα και την απόφαση να το φτιάξω για το #coolartisan και φυσικά για το Provocateur. Ε, και το έφτιαξα…

Παρένθεση: Σύμφωνα με την Guardian, λοιπόν, το latte από κουρκουμά είναι το «2016 drink of choice» και βέβαια έχει κυριεύσει ήδη το instagram.

Φτιάχνεται συνήθως με γάλα από κάποιο ξηρό καρπό (εγώ το δοκίμασα και το έφτιαξα με γάλα αμυγδάλου), ενώ για τη γεύση προσθέτουμε κανέλα και τζίντζερ. Ο κουρκουμάς έχει ουδέτερη γεύση, όμως, για να λέμε αλήθειες και μόνο έχει και καταπληκτικά ωφέλη για τον οργανισμό.

Υλικά

2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή ζάχαρη καρύδας εάν είσαι vegan)
1 ξυλάκι κανέλα ή ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα τριμμένο ή φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
2. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, την κανέλα, το μέλι ή τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το γάλα αλλά όχι να βράσει
3. Βγάζουμε από το μάτι και αφαιρούμε την κανέλα αν έχουμε βάλει ξυλάκι. (Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά για ακόμα 2 φορές)
4. Σουρώνουμε το γάλα με ένα μικρό σουρωτήρι.
5. Βάζουμε το γάλα στη μηχανή για το αφρόγαλα και χτυπάμε

Tips

Μπορείς να προσθέσεις περισσότερο μέλι ή ζάχαρη καρύδας, σύμφωνα με τη γεύση σου.

Έλα να με βρεις στο Instagram! Έχουμε πολλές ιδέες και συνταγές να μοιραστούμε. wink